Masa traditionala de Paste trebuie sa contina si friptura de miel. Insa, pentru o friptura de frageda si gustoasa este nevoie de mai mult decat o bucata de carne. Ai nevoie de o marinada sau bait care sa-i imbogateasca aroma. Aceasta este probabil cea mai buna marinata pentru friptura de miel. Secretul culinar al Pastelui
Iata cum se prepara o marinada pentru carnea de miel:
Ingrediente:
- vin alb
- ulei de masline
- usturoi (de preferat verde)
- menta
- cimbru
Citeste si Video – Miel pe masa de Paste – Costita de miel in crusta de usturoi
- un pic de busuioc
- foi de dafn
- piper
- boia dulce
- sare
Citeste si Cum faci cea mai buna marinada pentru friptura de Paste. Secretul detinut de marii bucatari
Mod de preparare:
Tocati usturoiul verde, menta si busuiocul si puneti-le intr-un bol. Adaugati vinul si omogeniati bine. Adaugati si celelalte ingrediente, lasand la urma sarea si piperul. Pregatirea carnii de miel pentru friptura
Cantitatea de marinada trebuie sa fie suficienta pentru a acoperi bine carnea. Asezati bucatile de carne intr-un vas intins – cele yena sunt foarte bune), apoi turnati baitul. Acoperiti vasul cu capacul sau – daca este prevazut cu unul, o folie de plastic sau de aluminiu si lasati-l la frigider.
Citeste si Reteta bunicilor – Cum prepari ciorba de miel
Ideal este sa o lasati o zi inainte de a o gati la cuptor, si din cand in cand sa o mai invartiti pentru a va asigura ca marinada o patrunde pe toate partile. Daca nu aveti timp, lasati carnea la marinat macar 2-3 ore.