Piața Dacia este locația din Iași unde comercianții își pot vinde produsele gratuit. Radu Botez, directorul EcoPiața, a transmis faptul că nu este percepută nicio taxă
Singura piață agroalimentară din Iași unde comercianții beneficiază de gratuitate pentru vânzarea produselor este Piața Dacia. În locație, sunt disponibile aproximativ 50 de tarabe care pot fi folosite de cei care își doresc să își vândă propriile produse locale.
Aceasta este piața agroalimentară din Iași unde comercianții își pot vinde produsele gratuit! EcoPiața nu percepe nicio taxă de tarabă
Potrivit informațiilor transmise de Radu Botez, directorul EcoPiața SA, în Piața Dacia, orice comerciant care dorește să își vândă produsele poate să o facă fără a plăti taxe. În locație, sunt disponibile aproximativ 50 de tarabe care pot fi folosite în orice moment. Mai mult decât atât, directorul EcoPiata susține faptul că zona s-a dezvoltat în ultima perioadă, astfel că piețarii vor avea și clienți.
„În Piața Dacia, nu am reușit încă să aducem comercianții. Orice producător care vrea să vină este gratis, nu trebuie să plătească nimic. Toți cei care vor să își aducă marfa în Piața Dacia este gratuit, nu se percepe nicio taxă. Sunt disponibile aproximativ 50 de tarabe pe care le pot folosi în mod gratuit. Există inclusiv piață de desfacere, EcoPiața își dă concursul în orice situație, pentru a da drumul și la această piață. Este refăcută, sunt condiții, comercianții doar trebuie să vină și să își vândă marfa”, a transmis Radu Botez, directorul EcoPiața SA.
În ceea ce privește Piața Alexandru cel Bun, Radu Botez a transmis faptul că proiectul de modernizare este depus spre avizare la Primăria Iași.
„În ceea ce privește Piața Alexandru, proiectul de modernizare este la ultima avizare la Primăria Iași. Am ales din trei variante de proiect o variantă în așa fel încât să nu speriem lumea, cum a fost la Hala Centrală și la Piața Independenței, unde, în momentul în care faci clădire în loc de piață, nu mai vine nimeni. Proiectul de la Piața Alexandru va fi unul mult mai aerisit, deocamdată proiectul este în primărie pentru mai multe avizări, dar vom reveni cu detalii în orice caz, suntem, momentan, doar la stadiu de proiect. În viitor, ne dorim să acoperim și Piața Nicolina, însă deocamdată nu sunt bani”, a adăugat Radu Botez.
EcoPiața SA, cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei
EcoPiata SA a fost înființată în anul 2010 și are ca obiect de activitate „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobile proprii sau închiriate”. Societatea a realizat, potrivit datelor financiare publice, în anul 2022, o cifră de afaceri de 7.020.438 de lei, un profit de 92.203 lei și datorii de 956.834 de lei.
În Piața Dacia, comercianții își pot vinde gratuit produsele. EcoPiața nu percepe nicio taxă, iar disponibile sunt aproximativ 50 de tarabe.
De luni pâna sambata este incuiata. Duminica e piata de animale vii.
Spuneti adevărul . Acuma in campanie au vopsit o . Dar e permanent incuiata.
Nu are interes lidl sa se deschidea piata dacia
Mergeti la Vaslui sa va inspirati de ceea ce inseamna piata.
Nu cunosc ce hram a purtat pana acum aceasta piata, dar macar la aceasta facilitate, faceti cumva sa aiba acces doar producatorii, si nu samsarii. Toate celelalte piete sunt pline doar de samsari.
Piata a fost creata avand un singur scop si acela de a vinde doar acei producatori reali, taranii cum spunem cu totii, pentru a vinde produsele proprii muncite de ei pe terenurile aflate in proprietate.
In pietele din oras sunt aceeasi revanzatori de ani si ani de zile si acum gasesti la tarabe copii sau nepotii lor, care au preluat afacerile din mers.
Cine vinde in mod continuu in piata este clar ca cumpara de undeva aceste produse si revinde in piata si astfel cresc preturile pentru ca trebuie sa aiba si ei profit altfel nu ar mai sta zilnic in piata.
Revanzatorii nu sunt deranjati in nici un fel de cei ce ar trebui sa verifice la modul serios astfel de activitati, fiscalizarea concreta a revanzarii acestor produse.
Astfel evaziunea este maxima la acesti revanzatorii ce se imbogatesc constant, iar statul ramane zilnic pagubit, desi este mare nevoie de bani la buget.
Se poate verifica foarte usor astfel de activitati si anume de unde si ce cantitate a cumparat ( pentru ca cei de la en-gross emit factura, astfel o incurca ei deoarece ii verifica si pe ei in acest mod ) si cat a platit la stat dupa ce a revandut in piata aceste produse, iar diferenta de bani a fost bagata in buzunare de acesti revanzatori.
E permanent incuiata. Cu lacat pe poarta.
Pustie.
Duminica animale și mobila .
Mergeți la Dorohoi să vedeți piață acoperită și modernă, sau vizitați piețele și din alte localități pentru a vă inspira în refacerea și modernizarea celor din Iași.
piata de la Doi baieti de ce nu o renovati?