Prima pagină » Local » Această categorie de persoane nu trebuie să plătească parcarea la Aeroportul Internațional Iași. Locurile au un marcaj diferit
Această categorie de persoane nu trebuie să plătească parcarea la Aeroportul Internațional Iași. Locurile au un marcaj diferit

Această categorie de persoane nu trebuie să plătească parcarea la Aeroportul Internațional Iași. Locurile au un marcaj diferit

03 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Local

Persoanele cu dizabilități nu trebuie să plătească parcarea de la Aeroportul Internațional Iași. Gratuitatea se acordă în baza legitimației de handicap

Noi schimbări au fost anunțate în parcarea din cadrul Aeroportului Internațional Iași. Persoanele cu dizabilități sau cu mobilitate redusă beneficiază de parcare gratuită în noua parcare a aerogării, existând mai multe locuri marcate corespunzător. Gratuitatea se acordă în baza legitimaţiei de handicap.

Această categorie de persoane nu trebuie să plătească la Aeroportul Internațional Iași

Reprezentanții aeroportului recomandă ca în situațiile în care mașinile ce însoțesc aceste persoane nu rămân la aeroport să se folosească parcarea pentru îmbarcare/debarcare, în locul bretelei Kiss & Ride, pentru a se evita aglomerația, în special la orele de vârf.

Pentru a veni în sprijinul acestor pasageri, aeroportul din Iași a achiziționat, de curând, primul său ambulift, 100% electric, ceea ce înseamnă că îmbarcarea și debarcarea pasagerilor cu mobilitate redusă se va face în condiții de maxim confort și siguranță. Echipamentul este cel mai modern din România și va deveni funcțional, cel mai probabil, la sfârșitul lunii august, după finalizarea recepției, instruirea personalului și certificarea serviciilor PRM.

În ceea ce privește asistența la aeroport, persoanele cu dizabilități/mobilitate redusă trebuie să anunțe compania aeriană cu care vor călători sau agenția de turism în momentul achiziționării biletului de călătorie sau cu cel puțin 48 de ore înaintea zborului.

„Pentru a beneficia de asistență adaptată nevoilor proprii, în momentul achiziționării biletului de avion se va folosi unul din codurile de mai jos: WCHR – Pasager care poate urca treptele, dar nu se poate deplasa pe distanțe lungi, WCHS – Pasager care nu poate urca treptele, WCHC – Pasager care nu se poate deplasa și nu poate urca treptele, BLND – Pasager cu deficiențe severe de vedere sau nevăzător, DEAF – Pasager cu deficiențe severe de auz sau surdo-mut, DPNA – Pasager cu dizabilități intelectuale, ce are nevoie de asistență”, au transmis reprezentanții aerogării ieșene.

Șapte firme vor contractul de proiectare a noului drum de la Aeroportul International Iași

În cadrul procedurii de licitație de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au depus ofertele financiare șapte firme. Este vorba despre Xsbroadproject SRL, administrată de Nicolae Costinel Borontea, Trust AVB SRL, controlată de Vasile Abalașei, 3D Construction Project SRL, administrată de Ștefan Bodoga, Road Engineering Project SRL, controlată de Marius Cătălin Lupu, Artehnis SRL, administrată de Ciprian Ilie Cozmanciuc, Ifraconcept SRL, deținută de Bogdan Dorofteiesei, și Intercad Proiect SRL, administrată de Ovidiu Ursanu.

Potrivit informațiilor de pe SEAP, firma care va fi declarată câștigătoare va proiecta noul drum de la Aeroportul Internațional Iași. Traseul propus pornește din strada Aurel Vlaicu, urmează traseul străzilor Holboca, Aeroportului, drumului de exploatare adiacent RA Aeroportul Iaşi și Aerostar SA și se încheie în drumul Aeroportului, utilizat, în prezent, ca o cale principală de acces către aerogară.

Persoanele cu dizabilități nu trebuie să plătească parcarea de la Aeroportul Internațional Iași. Gratuitatea se acordă în baza legitimației de handicap.

Comentarii
  • Da doar ca nu are personal pt asta ,de trebuie ceva bani pt sclavele lui ,si trebuie fct pt familia de ROMI condusa de cel ce numaru banuti.De e aeroportul lui masa si lui tacsu. Sa va vedem pe faras NESIMTITILOR iar tu manager de aeropurtate sa te vad cu parjoale in copou insotit de rata de la financiar care si-a ascuns averea sa poata fura .LA PUSCARIE , O SA RADEM SI VOM DANSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024