Prima pagină » International » Accidentul de telecabină din Italia. Trei persoane, arestate pentru că ar fi blocat intenţionat frânele

Accidentul de telecabină din Italia. Trei persoane, arestate pentru că ar fi blocat intenţionat frânele

26 mai 2021, 11:03,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Noi detalii în cazul tragediei din Italia. Trei persoane au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile după prăbuşirea unei telecabine într-o staţiune montană din Italia. În urma tragediei, au decedat nu mai puţin de 13 oameni.

Măsura dispusă de magistraţi a fost luată după câteva ore de audieri despre cauza care a condus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic. Imaginile realizate la faţa locului au arătat faptul că sistemul de frânare de urgență a fost blocat intenţionat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Au fost arestați Luigi Nerini, în vârstă de 56 de ani, directorul companiei Ferrovie del Mottarone care se ocupa de administrarea telecabinei, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio, scrie La Repubblica, citată de Digi24.ro.

„Telecabina era foarte aproape de a ajunge la Mottarone. La un moment dat, însă, a început să dea înapoi şi, probabil, s-a lovit de pilonul de pe traseul de întoarcere şi a fost proiectată în afară”, a declarat primarul din Stresa, Marcella Severino, în primă instanță.

Încadrarea juridică a fost modificată

Aşadar, la săvârşirea infracțiunii de omor a fost adăugată agravanta legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție contra accidentelor de muncă când aceasta duce la un dezastru.

Procurorul Olimpia Bossi a menţionat faptul că, din fotografiile realizate de anchetatori după producerea tragediei în care şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, se vede clar cum sistemul de frânare de urgență părea să fi fost modificat, în sensul că fusese fixată o menghină care a blocat frânele. Aceasta a fost lăsată deliberat acolo până la noi reparații.

Din investigații a reieșit că acest lucru a fost motivat de nevoia de a evita întreruperile și blocajele continue ale funcționării telecabinei. Sistemul avea în mod evident unele anomalii și ar fi fost necesare reparații substanțiale, a precizat procurorul.

Anchetatorii au mai adăugat că acea menghină nu a fost înlăturată chiar cu acordul directorului companiei care administrează telecabina. În momentul în care cablul s-a rupt, frâna de urgență nu a funcționat, mai scrie sursa citată.

Un copil de cinci ani este singurul supravieţuitor

O singură veste bună din tragedia din Italia. Începe procesul de trezire a lui Eitan Moshe Biran, în vârstă de 5 ani, care este singurul supraviețuitor al masacrului din Stresa. Copilul este internat în secția de anestezie şi terapie intensivă a spitalului Regina Margherita, scrie „La Stampa”.

„A petrecut o noapte liniștită și condițiile sale sunt stabile. Acest lucru a determinat echipa de medici să înceapă procesul de trezire a copilului, care constă în reducerea medicamentelor”, declară medicul Giovanni La Valle.

Medicii aduc în discuție și aspectul psihologic.

„Copilul trebuie să aibă sprijinul psihologilor atât în ​​timpul trezirii, cât și după trezire. Echipa noastră de psihologi, experți și specializați în aceste cazuri s-a pregătit și va sprijini echipa de anesteziști în timpul trezirii. Mai târziu vor avea grijă atât de copil, cât și de familie”, scrie Mediafax.

Prognosticul medicilor rămâne, însă, unul rezervat. Doctorul Giorgio Ivani, directorul secției de anestezie și resuscitare pediatrică a spitalului, vorbește despre un „optimism precaut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`