Prima pagină » Local » Accident rutier, pe o stradă din județul Iași! A acroșat un camion, apoi și-a continuat drumul. Urmărire ca-n filme pentru prinderea șoferului
Accident rutier, pe o stradă din județul Iași! A acroșat un camion, apoi și-a continuat drumul. Urmărire ca-n filme pentru prinderea șoferului

Accident rutier, pe o stradă din județul Iași! A acroșat un camion, apoi și-a continuat drumul. Urmărire ca-n filme pentru prinderea șoferului

03 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un bărbat acuzat că a comis un accident rutier a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Igorcho Ristovski la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis. Totul a ieșit la iveală după producerea unui accident rutier pe o stradă din județul Iași

Un accident rutier a avut loc pe o șosea din județul Iași! Un bărbat a acroșat cu mașina un camion. Individul, băut și fără permis, a scăpat ca prin urechile acului de o tragedie. Totuși, acesta nu a scăpat de o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Igorcho Ristovski la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primariei Comunei Miroslava sau în cadrul unei instituții din subordinea Consiliului Local al Comunei Miroslava, pe o perioadă de 90 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Igorcho Ristovski, acuzat că a refuzat să îi fie luate probe biologice și că a șofat fără permis

Procesul lui Igorcho Ristovski (46 de ani) a început pe data de 2 iulie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzațiile de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis.

„Pe 16 iunie 2021, în jurul orei 15:10, deși inculpatul avea exercitarea dreptului de circulație suspendată, a condus autoturismul marca Opel pe DE 58, unde a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale, respectiv a intrat în coliziune cu un autocamion, fiind ulterior depistat în trafic. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,93 alcool pur în aerul expirat, refuzând ulterior prelevarea de mostre biologice”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Igorcho Ristovski este cetățean macedonean, iar, de aproximativ 10 ani, este căsătorit, cei doi soți având doi copii minori. Pe parcursul celor 10 ani de căsnicie, bărbatul a venit în repetate rânduri în România, iar, cu aproximativ 1 an în urmă, împreună cu soția sa și cei doi copii minori, s-au stabilit în Valea Adâncă, acesta lucrând ca zidar.

„În dimineața zilei de 16 iunie 2021, inculpatul s-a deplasat de la locuința din locul de muncă, unde, potrivit propriilor susțineri, a început să consume băuturi alcoolice, respectiv 2,5 litri de bere alcoolizată. În jurul orei 14:30, administratorul societății i-a solicitat să plece acasă întrucât se afla în stare de ebrietate. Pentru a ajunge acasă, inculpatul a urcat la volanul autoturismului și a condus, intenționând să ajungă în satul Valea Adâncă, pe centura ocolitoare.

În jurul orei 14:50, în timp ce inculpatul conducea autoturismul proprietate personală marca Opel Insignia, în proximitatea magazinului Dedeman, pe DE 58, aflându-se pe banda nr. 2 de circulație, a procedat la depășirea autocamionului condus regulamentar de către numitul M.T. pe banda nr. 1 de circulație, iar, pe pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, a acroșat autocamionul. În urma impactului, inculpatul nu a oprit autoturismul, continuându-și deplasarea, fapt pentru care martorul M.T., cu ajutorul stației de recepție, a luat legătura cu fratele său, ce conducea un alt autocamion în fața sa, procedând astfel la oprirea autoturismului condus de către inculpat”, au mai spus oamenii legii.

Urmărire ca-n filme, pe străzile din județul Iași

Anchetatorii au mai susținut că șoferul camionului i-a spus lui Igorcho Ristovski să tragă mașina în fața unui magazin. Acesta din urmă a fost de acord, dar, după ce a urcat din nou la volan, a demarat în trombă. Șoferul camionului a anunțat Poliția, iar oamenii legii au reușit să îl oprească pe macedonean. Individul a suflat în etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat și că avea permisul suspendat. Totodată, bărbatul a refuzat să îi fie preluate probe biologice, susținând că îi este frică de ace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *