Prima pagină » Local » Accident rutier, pe o stradă din Iași! Victima a fost dusă de urgență la spital! Patronul care era la volan a fost condamnat la închisoare! (Exclusiv)
Accident rutier, pe o stradă din Iași! Victima a fost dusă de urgență la spital! Patronul care era la volan a fost condamnat la închisoare! (Exclusiv)

Accident rutier, pe o stradă din Iași! Victima a fost dusă de urgență la spital! Patronul care era la volan a fost condamnat la închisoare! (Exclusiv)

12 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un șofer a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după producerea unui accident rutier cu victimă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cristian Vasile Istrate la un an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă. Anchetatorii spun că administratorul de firmă a dat cu mașina peste un ieșean de 63 de ani

Un accident rutier care a avut loc pe o stradă din Iași a dus la pedepsirea unui șofer. În urma impactului, victima a fost dusă de urgență la spital! Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru șofer! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Cristian Vasile Istrate la un an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă.

„Inculpatul Cristian Vasile Istrate va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, fie în cadrul Consiliului Local al comunei Ceanu Mare, fie în cadrul Consiliului Local Cluj, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au precizat judecătorii ieșeni.

Patronul Cristian Vasile Istrate, acuzat de anchetatorii ieșeni de producerea accidentului rutier

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul patronului de firmă Cristian Vasile Istrate (41 de ani) a început pe data de 20 ianuarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe șofer, sub acuzația de vătămare corporală din culpă.

„Pe data de 5 decembrie 2017, la ora 6:55, în timp ce conducea autoutilitara marca Volkswagen, prin municipiul Iași, din cauza nerespectării prevederilor legale ce reglementează circulația autovehiculelor pe drumurile publice, a lovit-o cu autovehiculul pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător, situată în dreptul stației de tramvai Podul de Piatră, pe persoana vătămată M.S. (63 de ani), care traversa în mod regulamentar, din stânga către dreapta sa, cauzându-i leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare un număr de 95 – 100 de zile de îngrijiri medicale”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Șoferul a recunoscut comiterea faptei

La scurt timp după producerea impactului, autoritățile ieșene au fost anunțate despre accident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași a preluat victima și a transportat-o la Spitalul „Sfântul Spiridon”, pentru primirea de îngrijiri medicale. Doctorii au constatat că bărbatul de 63 de ani a suferit mai multe leziuni: o fractură de perete anterior acetabul cu hemitraversă posterioară cu minimă deplasare, o fractură de aripă sacrată stângă, o fractură de ram ilio-pubian stâng și o fractură de ram ischio-pubian drept.

De asemenea, oamenii legii au demarat cercetările pentru a afla care au fost cauzele pentru producerea accidentului rutier cu victimă. Experții au constatat că autoutilitara marca Volkswagen avea defecțiuni grave la frâne și la mecanismul de direcție, dar și defecțiuni la sistemul de iluminare. Mai mult, oamenii legii au constatat că victima și șoferul nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de producerea impactului. Fiind audiat în cursul urmăririi penale, Cristian Vasile Istrate și-a rezervat dreptul la tăcere. Totuși, în fața magistraților ieșeni, șoferul a recunoscut săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, cerând să fie judecat potrivit procedurii recunoașterii învinuirii. La rândul ei, victima a precizat că solicită daune materiale de 10.000 de euro și daune morale de 35.000 de euro. În timpul procesului, victima a decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *