Prima pagină » Local » Accident rutier mortal, pe o stradă din Iași! Șoferul unui TIR, acuzat că a dat peste un pieton, impactul fiind devastator! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Accident rutier mortal, pe o stradă din Iași! Șoferul unui TIR, acuzat că a dat peste un pieton, impactul fiind devastator! GALERIE FOTO (Exclusiv)

30 apr. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu în Local

Un accident rutier mortal, ce a avut loc pe o stradă destul de circulată din Iași, a dus la un dosar penal. Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Petrică Rusu, sub acuzația de ucidere din culpă. Șoferul de TIR este acuzat că a produs un impact devastator pe strada Canta, din municipiul Iași

Un accident rutier mortal, care s-a petrecut pe o stradă din municipiul Iași, a dus la un dosar penal. Așadar, zilele trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Petrică Rusu, sub acuzația de ucidere din culpă.

Șoferul de TIR este acuzat că a produs un impact devastator pe strada Canta, din municipiul Iași. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate (inclusiv martorii), pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Accident rutier mortal, petrecut pe un drum circulat din municipiul Iași

Oamenii legii susțin că șoferul de TIR Petrică Rusu, în vârstă de 44 de ani, a intrat în vizorul lor după un impact devastator ce a avut loc în urmă cu aproximativ 3 ani, mai exact la finele lui 2019.

„Pe data de 7 decembrie 2019, în jurul orei 14:00, inculpatul P.R. a condus autocamionul format din cap-tractor marca MAN şi semiremorca marca Zaslaw, proprietatea Raiffeisen Leasing IFN, utilizatoare fiind societatea comercială Smart Deals Transport SRL, din localitatea Iași, pe strada Canta, din municipiul Iași, dinspre Gara Iași, către Drumul European nr. 583. La trecerea pentru pietoni prevăzută cu indicator cu semnale luminoase şi marcaj pietonal din fața blocului 530 C, pe fondul nerespectării dispozițiilor legale, a surprins și accidentat pe C.L., care a traversat strada din dreapta spre stânga șoferului, provocând decesul pietonului”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Șoferul Petrică Rusu, acuzat de producerea impactului devastator

În urma producerii accidentului rutier, martorii au telefonat la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Echipajul SMURD a încercat să-i acorde primul ajutor victimei, dar, din cauza leziunilor suferite, aceasta a decedat. Cadavrul victimei în vârstă de 74 de ani a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, în vederea efectuării unei necropsii.

La rândul lor, oamenii legii au demarat cercetările la fața locului. Anchetatorii ieșeni au constatat că șoferul nu consumase băuturi alcoolice. Ulterior, conducătorul auto a fost audiat, iar, acum, procurorii au decis trimiterea sa în judecată sub acuzația de ucidere din culpă. Din păcate, în ultimii ani, în zona respectivă au avut loc mai multe accidente rutiere grave, cu victime, în principal din pricina neatenției șoferilor. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Petrică Rusu (44 de ani), șoferul de TIR acuzat după producerea unui accident rutier mortal pe o stradă din Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024