Prima pagină » Local » Accident rutier mortal la Leţcani! Un pieton a fost spulberat de un şofer neatent – EXCLUSIV, LIVE VIDEO, FOTO, UPDATE

Accident rutier mortal la Leţcani! Un pieton a fost spulberat de un şofer neatent – EXCLUSIV, LIVE VIDEO, FOTO, UPDATE

01 iul. 2021, 11:10,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier mortal la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că o persoană a decedat după ce a fost acroşata de un autoturism în localitatea ieşeana Leţcani.

La faţa locului se deplasează un echipaj medical şi poliţiştii rutieri.

Nu se cunoaşte cu exactitate dacă pietonul a traversat sau nu printr-un loc nepermis. Traficul în aceste momente este îngreunat.

UPDATE 13:00: Șoferul Mihai Mancea, l-a acroșat pe pietonul Costache Iordache, în vârstă de 84 ani. Victima a fost acroșată pe trecerea de pietoni, fiind aruncată la câțiva zeci de metri distanță de locul impactului.

UPDATE: Reporterii BZI.RO au obținut în exlusivitate imagini cu momentul în care șoferul îl accidentează mortal pe pieton. VIDEO AICI

UPDATE: Pietonul era angajat în traversare în zona trecerii de pietoni. Şoferul nu l-a observat şi l-a acroşat. Din nefericire, după 45 de minute de manevre de resuscitare efectuate de medicii ieşeni, s-a constatat decesul.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cadavrul a fost preluat de medicii legişti şi transportat la IML pentru a se identifica cu exactitate cauza decesului.

Conducătorul autoturismului SUV marca Toyota Land Cruiser a fost preluat de polițiști și condus la secție. În cauză, s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Ce au precizat autoritățile ieșene

„În acestă dimineață, în jurul orei 10.30, am fost sesizați despre faptul că pe DE 583, în localitatea Lețcani a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că un bărbat de 33 de ani, în timp ce conducea un auto pe DE 583 dinspre Iași către Târgu Frumos ar fi surprins și accidentat un bărbat de 84 de ani.

În urma impactului, bărbatul de 84 de ani a decedat.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Cele mai periculoase şosele din România

Statul român a înregistrat nu mai puţin de 96 de decese la milionul de locuitori, în condiţiile în care spre exemplu în Suedia au murit doar 26 de persoane.

Cele mai recente statistici publicate de Eurostat afirma faptul că deși la nivel european numărul de persoane care au murit în urma unor accidente rutiere a scăzut, România este pe un trend crescător.

DN1, DN2 şi DN6, cele mai mortale drumuri

Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.

De menţionat faptul că 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret.

Anul trecut, pe drumul care leagă Capitală de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Naţional 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente extrem de grave, unde 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Poliţiei Rutiere.

În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeană, dacă situația din România este dezastruoasă, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutieră sunt majore, media europeană fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *