Prima pagină » Local » Accident rutier mortal în Pasul Mestecăniş. Trei autoturisme au intrat în coliziune, printre care şi un taxi din Iaşi – FOTO

Accident rutier mortal în Pasul Mestecăniş. Trei autoturisme au intrat în coliziune, printre care şi un taxi din Iaşi – FOTO

30 aug. 2022, 13:34,
BZI.ro, în Local

Marţi, 30 august 2022, în jurul orei 12.00, s-a produs un accident rutier mortal în Pasul Mestecăniş. Trei autoturisme au intrat în coliziune pe drumul naţional DN 17. Au fost implicate două vehicule marca Dacia Logan, dintre care una echipată taxi cu număr de Iaşi, şi un autotren.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi poliţiştii rutieri. Au fost rănite trei persoane, iar o alta a decedat.

„Accident rutier în Pasul Mestecăniş, cu două autoturisme şi un autocamion implicate. În urma evenimentului au rezultat 4 victime, una fiind încarcerată. Intervin pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, cu sprijinul a trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava”, au transmis autorităţile.

Accident rutier mortal în Pasul Mestecăniş. Un taxi înmatriculat în Iaşi a fost implicat

Astăzi, pe drumul naţional DN17, în Pasul Mestecăniş, în jurul orei 12.00, s-a produs un accident rutier extrem de grav. Două maşini marca Dacia Logan, dintre care şi una echipată taxi cu numere de înmatriculare de Iaşi. S-a antrenat în impact şi un autotren. Şoferul camionului a fost singurul care nu a suferit răni. Alte patru persoane au fost rănite, dintre care una încarcerată.

Pompierii militari deplasați la fața locului cu echipaj de Descarcerare au constatat că persoana încarcerată, un bărbat în vârstă de 69 de ani, a fost extrasă fără semne vitale, fiind declarată decedată.

Alți trei răniți au fost transportați la o unitate medicală, iar ulterior și un al patrulea acuzând leziuni, astfel că a fost preluat și acesta de o ambulanță și transportat la spital.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a petrecut evenimentul rutier.

Recomandările poliţiştilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Respectarea normelor legale de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere, susţin poliţiştii.

Iată şase recomandări de bază care ţin participanţii la trafic departe de probleme:

– acţionaţi cu moderaţie pedala de acceleraţie, circulaţi preventiv şi adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo şi la cele rutiere.

– în condiţii de trafic aglomerat sau la drum întins, păstraţi o distanţă e siguranţă mai mare faţă de autovehiculul care circulă înaintea dvs.;

– respectaţi limitele legale de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora, graba de a ajunge la destinaţie nefiind justificată, mai ales în condiţiile unei perioade de vacanţă;

– nu vă angajaţi în depăşiri riscante;

– asiguraţi-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers;

– nu uitaţi de politeţea rutieră şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Vă aducem aminte că România, din nefericire, se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere, 85 la un milion de locuitori. Țara noastră trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră

Din păcate, accidentul rutier mortal din Pasul Mestecăniş se adaăugă la lista incidentelor din județul Suceava. În urmă cu doar câteva zile, o șoferiță care nu s-a asigurat și nu a acordat prioritate de trecere a fost accidentată de Mocănița Huțulca din Moldovița, care în urma impactului a și deraiat de pe șine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *