Prima pagină » Local » Accident rutier mortal în judeţul Iași! Un şofer a murit după ce a intrat într-o depăşire periculoasă şi a acroșat un TIR – GALERIE FOTO, VIDEO/ EXCLUSIV

Accident rutier mortal în judeţul Iași! Un şofer a murit după ce a intrat într-o depăşire periculoasă şi a acroșat un TIR – GALERIE FOTO, VIDEO/ EXCLUSIV

23 iul. 2021, 07:18,
George Cristian, în Local

Noapte plină de evenimente pentru poliţiştii rutieri. În localitatea Poieni din judeţul Iași s-a produs un accident rutier mortal. Un şofer care se angajase într-o depăşire periculoasă şi-a pierdut viaţa după ce a intrat într-un TIR.

Pompierii care au intervenit la fața locului l-au găsit pe şofer blocat în maşina iar echipajul medical au putut decât doar să constate decesul acestuia.

Şoferul care a murit în accidentul rutier din judeţul Iași dorea să depăşească 3 mașini

Pe drumul Iași, Schitu Duca, în dreptul localităţii Poieni s-a produs un accident rutier mortal în care şi-a pierdut viaţa un şofer în vârstă de 33 de ani. Conform datelor existente până la ora transmiterii ştirii, şoferul se angajase într-o depăşire deosebit de periculoasă. Acesta a intrat într-o depăşire a trei autoturisme, moment în care de pe contrasens venea un TIR. Din păcate, niciun şofer nu a putut să se evite iar şoferul autoturismului marca Volkswagen Passat a intrat în partea stângă a TIR-ului, ulterior ieşind de pe carosabil. Conform pompierilor, acul din bord s-a oprit la 140 km/h. Pompierii au intervenit de urgență iar când l-au scos din mașină aceştia au putut doar să constsate decesul.

Circulaţia pe tronsonul de drum mai sus menţionat a fost blocată zeci de minute pentru că TIR-ul era blocat pe stradă. În cele din urmă, traficul a fost reluat.

La fața locului s-au deplasat pompierii, echipaje medicale, criminaliștii dar şi poliţiştii rutieri.

 

Ce spun pompierii despre accidentul mortal din localitatea Poieni

Potrivit comunicării oficiale, autorităţile susţin faptul că în accidentul rutier mortal din Poieni au fost rănite două persoane. Concret, şoferul decedat se mai afla, în momentul impactului, cu incă o persoană în maşină. Din nefericire, pentru şofer nu s-a mai putut face nimic iar pasagerul din dreapta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale:

Pe data de 23 iulie 2021, în jurul orei 02:49, un echipaj de intervenţie cu modul de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD, împreună cu alte echipaje medicale de la SAJ Iași au intervenit la un accident rutier produs între un TIR și un autoturism, în dreapta localităţii Poieni din comuna Schitu Duca. Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea a 2 persoane din autoturismul marca Volkswagen  Passat. Ambele persone erau încarcerate iar şoferul, în vârstă de 33 de ani a fost găsit inconsient. În schimb, pasagerul din dreapta, o femeie în vârstă de 31 de ani era conştientă dar încarcerată. După realizarea manevrelor specifice, concomitent cu acordarea primului ajutor de urgență, pasafera a fsot transportată la spital cu diverse politraumatisme. Totuşi, din păcate, pentru şofer a fost declarat decesul. Conducătorul TIR-ului a refuzat evaluarea medicală.

Ce spun poliţiştii ieșeni despre accidentul rutier mortal din Iași

Poliţiştii rutieri au afirmat, într-o comunicare oficială faptul că au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgentă cu privire la producerea unui accident rutier.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi, printr-un apel la numărul unic de urgentă 112 referitor la producerea unui accient rutier pe raza localităţii Poieni. Din primele cercetări, poliţiştii au constatat că a existat o coliziune dintre un autoturism şi o utilitară în urma căreia o persoană a decedat, în speţă şoferul autoturismului. Pasagera din dreapta a fost transportată la spital. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă. De asemenea şoferul TIR-ului a fost testat şi s-a constatat că acesta nu consumase alcool. au precizat reprezentanţii IPJ Iași.

 

În altă ordine de idei, un accident asemănător a avut loc chiar în cursul zilei de ieri, 22 iulie 2021 pe raza localității Roman din județul Neamț. La acea dată, un TIR a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Totuși, din fericire, în acest accident nu a murit nimeni.

La nivel de accident rutier, Iașul pare să fie fruntaș. Altfel spus, atât pe raza județului cât și pe cea a municipiului s-au produs tot mai multe evenimente de acest fel. Vorbim despre accidente rutiere produse din cauza faptului că șoferul consumase alcool, cum a fost cel din Păcurari, dar și din cauza neatenției la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *