Accident rutier la Vaslui. A fost declanșat planul roșu de intervenție, după ce un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat – VIDEO

26 nov. 2023, 13:58,
BZI.ro, în National

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Județului Vaslui intervine cu șase autospeciale și echipaje specializate pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor și acordarea primului ajutor eventualelor victime, în urma producerii unui accident rutier pe DE 581, în zona Costești.

UPDATE: Finalizare intervenție accident rutier produs pe DE 581, între localitățile Sârbi și Stâna Costești

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Județului Vaslui a cu o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), patru ambulanțe SMURD tip B2 (EPA), o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială cu Punct Medical Avansat (PMA), un microbuz transport persoane, două autospeciale pentru descarcerare grea, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare), o autospecială de intervenție și comandă, doi ofițeri și 41 de subofițeri, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea persoanelor și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, între localitățile Sârbi și Stâna Costești, comună Costești.

În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 40 de persoane (conducătorul auto şi 39 de pasageri).
La fața locului au intervenit și cinci ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autocar răsturnat (autocar care efectua o cursă între localitățile Chișinău și Lugoj), 20 de persoane fiind deja evacuate.

Începând cu ora 12:09 a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui.
Salvatorii au evaluat toate persoanele implicate în accident, 16 dintre acestea necesitând acordarea primului ajutor. Ulterior, cele 16 victime au fost transportate pentru investigaţii suplimentare la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad.

Celelalte persoane implicate în accident, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, sunt cazate temporar la un popas din apropiere. Se așteaptă ca operatorul din Republica Molova să trimită un alt autocar care să preia persoanele adăpostite momentan la popasul „Sârbi”, în comună Banca.

La ora 13:59 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui”, au transmis autoritățile.

Știre inițială:

Din primele informații, în accident este implicat un autocar în cafe se aflau 40 de persoane. Autocarul s-a răsturnat. Începând cu ora 12:09 a fost instituit Planul Roșu. Acțiune este în dinamică.

Accident rutier în Vaslui. Planul roșu de intervenție a fost activat

Se intervine patru ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), patru ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat (PMA), trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale de intervenţie și comandă. Sunt confirmate trei victime.

În acest moments unt confirmate 15 victime. Acestea primesc primul ajutor la fața locului. Se intervine cu 11 ambulanțe (EPA și 2 TIM) , 1 ATPVM, 1 PMA, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare grea, autospeciale pentru intervenție și comandă, potrivit ISU.

Comentarii
  • Ignat Cristinel

    Un autocar cu mutanti care urma sa ajunga la Albita sa dea 5o€ sa treaca linistiti in Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *