Prima pagină » Local » Accident rutier la Leţcani. O căruţă a fost spulberată de un autoturism. Două persoane au fost rănite – EXCLUSIV, UPDATE, FOTO, VIDEO

Accident rutier la Leţcani. O căruţă a fost spulberată de un autoturism. Două persoane au fost rănite – EXCLUSIV, UPDATE, FOTO, VIDEO

07 sept. 2021, 11:31,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că incidentul auto a avut loc în localitatea ieşeana Leţcani. Conducătorul unui autoturism nu a observat o căruţă şi a intrat în coliziune cu aceasta.

La faţa locului se deplasează un echipaj de Terapie Intensivă Mobila (TIM), un echipaj de Prim Ajutor (EPA) şi elicopterul SMURD. Două persoane au fost rănite, potrivit ISUJ Iaşi.

„Intervenţie la un accident rutier, în localitatea Leţcani, judeţul Iaşi, între un autoturism şi o căruță. Sunt implicate două victime, neincarcerate. Se deplasează un TIM şi un EPA, în sprijin se deplasează şi elicopterul SMURD Iaşi”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi.

UPDATE: Cele două persoane rănite care se aflau în atelajul hipo (căruţa) sunt soţ şi soţie. Aceştia au vârsta de 46, respectiv 49 de ani. Au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi de echipaj de prim ajutor şi echipaj de terapie intensivă mobila. Ambele persoane cu conştiente, însă prezintă diverse traumatisme.

UPDATE: Traficul rutier este blocat în aceste momente!

Accident rutier la Lețcani. Ce spune șoferul care a acroșat căruța

Conducătorul autoturismului care a acroșat căruța a menționat faptul că înainte de depăși atelajul hipo acesta s-a asigurat și a semnalizat. Înainte cu circa 10 metri de căruță, șoferul s-a mai asigurat odată. În acel moment a observat în oglinda retrovizoare că un alt șofer efectuează manevra de depășire deși este interzis acest lucru. Pentru a-i face loc vitezomanului, șoferul a acroșat cu roata din spate căruța.

„Eu mergeam pe banda de la ax, şi un BMW tot forţa să depăşească şi am intrat pe acostament. Eram cu mult în spate căruţei cu 300 de m. Când am putut să depăşesc căruţa am semnalizat şi în maxim 10 m înainte să depăşesc m-am uitat în oglindă retrovizoare. Mă depăşea unul cu maşina albă, de pe contrasens veneau de pe ambele benzi. M-am încadrat mai lângă căruţa să-l las pe acesta să treacă şi am acroşat căruţă cu roata din spate a maşinii. Erau două persoane în căruţă. A venit SMUR-ul şi elicopterul. Bărbatul era lovit la cap şi femeia la faţă. Erau conştienţi, şi-au spus datele de identificare”, a spus şoferul care a acroşat căruţă.

Caramobol cu patru autoturisme, la 300 e metri distanță

La o distanță de circa 300 de metri s-a produs un alt accident rutier, tot în localitate Lețcani. Acesta s-a produs din cauza traficului îngreunat și nepăstrării distanței regulamentare dintre vehicule. Conducătorul TIR-ului a intrat în coliziune cu un vehicul, provocând un carambol cu patru autoturisme.

În urma coliziunii a fost înregistrată o victimă. Aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul de Neurochirurgie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`