Prima pagină » National » Accident rutier în Suceava. A fost activat planul roșu de intervenție, după ce 8 persoane au fost rănite și alte 2 au murit – UPDATE

Accident rutier în Suceava. A fost activat planul roșu de intervenție, după ce 8 persoane au fost rănite și alte 2 au murit – UPDATE

26 aug. 2024, 09:55,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Un accident rutier grav, în care au fost implicate zece persoane, a avut loc luni dimineață, 26 august 2024, pe DN 2, în apropiere de localitatea Bălcăuți, județul Suceava, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

UPDATE: Şoferii celor două autoturisme implicate în accident, care fuseseră încarceraţi, au decedat.

Alte opt persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite, fiind transportate la spital.

Știre inițială

În urma incidentului, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

„Se procedează la descarcerarea victimelor concomitent cu acordarea măsurilor de prim ajutor calificat. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului şi suplimentarea resurselor medicale, s-a activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Suceava”, precizează ISU.

Accident rutier în Suceava. 10 persoane au fost rănite

Potrivit ISU, în accident au fost implicate două autoturisme și un microbuz. Cei trei șoferi ai vehiculelor au rămas încarcerați, unul dintre ei fiind în stare de inconștiență. Printre cele zece victime se numără și două minore.

La fața locului acționează pompierii militari cu două autospeciale de descarcerare și patru resurse medicale (două echipaje de prim-ajutor, o ambulanță SMURD-TIM și un ATPVM), alături de patru echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

”La sosirea echipajelor de intervenție, la fața locului, au fost identificate 10 victime dintre care 2 copii. În eveniment au fost implicate 2 autoturisme și 1 microbuz. Șoferii celor 3 autovehicule sunt încarcerați, dintre care unul este inconștient.

Se procedează la descarcerarea victimelor concomitent cu acordarea măsurilor de prim ajutor calificat.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului și suplimentarea resurselor medicale, s-a activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Suceava.

Astfel, la fața locului intervin pompierii militari, cu două autospeciale pentru descarcerare și 4 resurse medicale (2 echipaje de prim-ajutor, ambulanța SMURD-TIM și 1 ATPVM), cu sprijinul a patru echipaje SAJ, au transmis autoritățile.

Cascadorie pe autostrada A2. Două autoturisme au fost implicate

Vă aducem aminte că un incident rutier neobișnuit a avut loc duminică, 25 august, pe autostrada A2, în apropiere de Cernavodă, pe direcția către București. În acest accident au fost implicate două autoturisme, iar scena s-a desfășurat într-un mod surprinzător.

Conform informațiilor disponibile, una dintre mașini avea numere de înmatriculare străine, în timp ce cealaltă era înregistrată în Ilfov. În urma unei manevre ciudate, vehiculele au ajuns suprapuse, una peste cealaltă, dând impresia unei cascade neintenționate.

Un echipaj medical de tip SAJ B2 a fost trimis la fața locului pentru a evalua situația. Din fericire, nu au existat victime, accidentul rezultând doar în avarierea celor două autoturisme implicate.

Ce trebuie să facă șoferii, înainte de a porni la drum?

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

  • înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;
  • atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;
  • evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;
  • în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;
  • păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;
  • încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
26 august 2024
26 august 2024