Prima pagină » Local » Accident rutier în Mureș. 13 persoane au fost rănite, după o coliziune între un microbuz și un autoturism. Unul dintre șoferi era din Iași

Accident rutier în Mureș. 13 persoane au fost rănite, după o coliziune între un microbuz și un autoturism. Unul dintre șoferi era din Iași

02 sept. 2021, 14:35,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Accident rutier grav în Mureș. Autorităţile din județ intervin, joi, 2 septembrie 2021, la un accident rutier produs pe drumul național DN 15, unde o maşină şi un microbuz au intrat în coliziune.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul de Poliție Județean Mureş intervin la fața locului unde o maşină şi un microbuz s-au ciocnit violent. În ambele vehicule se aflau în total 13 persoane.

”Din primele cercetări efectuate la faţa locului, la km. 44+280 m, poliţiştii au constatat faptul că s-a produs o coliziune între un autoturism, condus de o femeie, de 36 de ani, din Târgu Mureş şi un microbuz, condus de un bărbat, de 57 de ani, din judeţul Iaşi, în care se aflau 9 persoane. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a 13 persoane, respectiv a celor doi conducători auto, precum şi a 3 pasageri din autoturism, dintre care 2 minori, de 2 şi 5 ani şi a altor 8 pasageri din microbuz, cărora li se acordă îngrijiri medicale la faţa locului, urmând a fi transportaţi la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis IPJ Mureş.

Accident rutier în județul Mureș. Conducătorii auto nu erau băuți

La volanul microbuzului se afla un șofer de 57 de ani, din județul Iași, iar autoturismul era condus de o șoferiță de 36 ani. Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Reghin pentru stabilirea tuturor împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentului rutier.

Circulaţia în zonă este blocată pe ambele sensuri de circulaţie.

Alt accident rutier, în judeţul Dolj

Marţi seara, 31 august 2021, s-a produs un accident rutier grav în judeţul Dolj. În evenimentul auto au murit o fetiţă de 11 ani şi străbunica acesteai, în vârstă de 77 de ani. Bunicii copilei au fost şi ei la un pas de a fi spulberaţi de autoturismul în care se afla o şoferiţă începătoare. Oamenii stăteau de vorbă chiar în faţa casei.

Cumplitul accident mortal s-a produs în localitatea doljeană Valea Stânciului.

Iasmina Din, o fetiţă în vârstă de 11 ani, venise în vizită la bunici. Peste 2 zile urma să plece în Marea Britanie, unde o aşteptau părinţii şi surioara mai mică. Copila trebuia să înceapă şcoala, în toamnă.

Din nefericire, totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Iasmina, bunicii şi străbunica au ieşit în faţa porţii.

Stăteau chiar lângă gardul casei şi discutau cu un vecin. La un moment dat, o maşină a ieşit de pe carosabil, a lovit capul de pod din faţa casei şi s-a oprit în gard. Şoferiţa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Aceasta luase permisul de conducere tocmai după şase încercări.

„Pe Iasmina mea a spulberat-o. A aruncat-o în colţul casei. Acolo i-a ajuns trupuşorul. Soacra mea a fost strivită de maşină. Şi pe noi era să ne lovească. Şi vecinul a fost lovit”, a povestit Aurelia Dănănae, bunica fetiţei.

Femeia abia se mai putea ţine pe picioare în momentul în care a văzut cele întâmplate. S-a aşezat distrusă exact în locul unde stătea când s-a întâmplat tragedia.

„Am alergat la fata mea, dar nu mai mişca, nu mai mişca, am încercat… dar, nu mai mişca. Au murit pe loc amândouă”, a transmis Aurelia Dănănae, bunica Iasminei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *