Prima pagină » National » Accident rutier în municipiul Piatra Neamț. O femeie s-a răsturnat cu mașina într-o curte
Accident rutier în municipiul Piatra Neamț. O femeie s-a răsturnat cu mașina într-o curte

Accident rutier în municipiul Piatra Neamț. O femeie s-a răsturnat cu mașina într-o curte

15 sept. 2021, 17:20,
Roxana Butuc în National

În municipiul Piatra-Neamț o femeie de 35 de ani a ajuns cu mașina în curtea unei case. În accident a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

În urma accidentului, șoferița a ieșit singură din mașină. Autoritățile au declarat că nu a fost raportată nicio victimă.

Șoferița care s-a răsturnat cu mașina a refuzat să meargă la spital

Miercuri, 15 septembrie 2021, la jurul orei 08:42, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamț.

Mașina a ajuns cu roțile în sus în curtea unei locuințe. Din fericire nicio persoană nu se afla în curte la momentul producerii accidentului, iar șoferița era singură în mașină.

Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, locotenentul Irina Popa, femeia a primit îngrijiri medicale însă a refuzat transportul la spital.

,,Conducătoarea auto a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, refuzând transportul la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

S-a deschis dosar penal

La locul accidentului s-au deplasat pompierii pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea aceștia au repus mașina înapoi pe roți.

Având în vedere evenimentele, polițiștii au deschis un dosar penal, cercetând modul în care accidentul a fost produs.

Accident rutier în localitatea Bălţăteşti, judeţul Neamţ

Tot în județul Neamț a mai avut loc un accidentul rutier. Acesta a avut loc între două autoturisme, în care se aflau doar conducătorii auto. Ambele mașini au părăsit partea carosabilă.

În urma accidentului rutier, o persoană a rămas încarcerată. Pompierii au intervenit, pentru descarcerarea acestuia, un bărbat în vârstă de 38 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.

Conducătorul de la celălalt autoturism, un bărbat de 25 de ani, a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD,  după care a fost transportat la CPU Târgu Neamț.

Tramvaiele PESA implicate într-un accident rutier

Și la Iași, în această dimineață, 15 septembrie 2021,  în zona Copou a fost raportat un accident rutier în care au fost implicate unul dintre tramvaiele noi de la PESA și un autoturism. Nu se cunosc exact care au fost motivele ce au dus la producerea accidentului. Aminte faptul că un tramvai PESA costă aproximativ 2 milioane de euro.

Compania de Transport Public Iași a avut o primă reacție în ceea ce privește accidentul.

În acest context amintim faptul că, potrivit dispozițiilor Art. 99. – (1) 10, din Codul Rutier:
”Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a lăsa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, când drumul are o singură bandă”
Autoritățile de la Compania de Transport Public a transmis șoferilor un mesaj:
„Facem un apel la conducătorii auto să respecte legislația în vigoare cu privire la modul în care poate fi folosită calea de rulare a tramvaielor de către ceilalți participanți la trafic”, au mai spus reprezentanții CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`