Accident rutier în județul Suceava. Mocănița Huțulca de la Moldovița a deraiat de pe șine, din cauza unei șoferițe – VIDEO

25 aug. 2022, 10:47,
BZI.ro, în National

Miercuri, 24 august 2022, a avut loc un accident rutier în județul Suceava. Locomotiva Mocăniței Huțulca de la Moldovița a fost deraiată de pe șine din cauza unei șoferițe neatente.

Momentul producerii accidentului rutier a fost imortalizat de camerele de supraveghere din zonă.

Accident rutier în județul Suceava. Mocănița de la Moldovița a fost scoasă de pe șine de o șoferiță

Conducătoarea auto a pătruns cu vehicul pe drumul principal, dintr-o curte laterală, fără să se asigure și a ieșit chiar în fața locomotivei. În urma coliziunii, autoturismul a fost avariat serios iar trenul a deraiat de pe șine. Din fericire, absolut nimeni nu a fost rănit.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13:00, în momentul în care Mocănița efectua o cursă cu foarte mulți turiști pe traseul dintre Moldovița și satul Argel.

Astfel, a un moment dat, o femeie aflată la volanul unui autoturism marca Volkswagen, nu s-a asigurat la ieșirea dintr-o curte, nu a acordat prioritate de trecere și a fost izbită în plin de locomotiva care tocmai trecea prin fața casei sale. În urma coliziunii se poate vedea în clipul video cum autoturismul a fost prins între gardul de beton și mecanismul de tracțiune al locomotivei.

Din fericire, nici femeia, nici copilul acesteia care se afla în mașină alături de ea nu au fost răniți.

Zeci de turiști s-au speriat

Zeci de turiști care se aflau în tren la momentul impactului s-au speriat extrem de tare. La fața locului au sosit mai multe echipaje care i-a preluat și transportat spre destinație.

Poliția încearcă în prezent să afle în ce condiții s-a produs accidentul rutier. Însă, din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că vinovată ar fi femeia de la volanul autoturismului care nu s-ar fi asigurat.

Trecerile la nivel cu calea ferată din comuna Moldovița sunt semnalizate cu Crucea Sfântului Andrei, scrie monitorulsv.ro.

Accident rutier mortal în județul Suceava

Vă aducem aminte că în urmă cu exact o lună, o femeie a murit într-un grav accident rutier petrecut în județul Suceava.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a avut loc o coliziune între un tren de persoane şi un autoturism, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localității Brăiești, comună Cornu Luncii, judeţul Suceava.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD.

„În urma evenimentului, s-a înregistrat o victimă (femeie, aproximativ 40 de ani), din autoturism. Din nefericire, aceasta are leziuni incompatibile cu viaţa“, au mai precizat reprezentanții ISU Suceava.

Alt accident rutier grav în Suceava. A fost implicat un autocar

În luna februarie s-a produs un alt accident rutier grav soldat cu victime omenești, la Suceava.

„Coliziune între un autoturism şi un autocar, pe raza loc. Prisaca Dornei. Din nefericire, şoferul autoturismului, un bărbat de aproximativ 40 de ani, a fost declarat decedat. O singură persoană din autocar (un bărbat de 30 de ani), a fost transportată la spital, fiind conştientă şi cooperantă, dar cu traumatisme în urma accidentului rutier.

Autocarul, care se deplasa pe ruta Iași – Lyon (Franța), avea 60 de persoane la bord (cu tot cu victima transportată ulterior la spital), iar avariile suferite nu i-au permis să-și continue drumul. Până la sosirea unui alt mijloc de transport, pompierii militari au luat legătura cu autoritățile locale ale comunei Vamă, care au pus la dispoziție un spațiu încălzit, în incinta căminuluii cultural.

Cu ajutorul a trei microbuze ale pompierilor militari, dar și cu mijloace de transport ale autorităților locale, 57 de persoane s-au deplasat la căminul cultural, urmând să fie preluate ulterior de către un alt autocar, pentru continuarea deplasării”, au explicat cei de la ISU Suceava.

Astfel, în ultima perioadă tot mai multe accidente rutiere se produc în județul Suceava. Ultimul incident a fost în Moldovița, acolo unde Mocănița Huțulca a deraiat de pe șine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *