Prima pagină » National » Accident rutier în județul Suceava. Au fost implicate două autoutilitare și un autoturism
Accident rutier în județul Suceava. Au fost implicate două autoutilitare și un autoturism

Accident rutier în județul Suceava. Au fost implicate două autoutilitare și un autoturism

09 iun. 2020, 17:59,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Trafic blocat pe un sens pe DN 2, Spătărești, județul Suceava, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoutilitare și un autoturism. Accidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care două încarcerate. La locul accidentului sunt prezente achipaje ISU și ale Poliției.

Sectorul de drum din DN2 (E85) situat în intravilanul Municipiului Roman se află în proprietatea publică a statului român și în administrarea Municipiului Roman.

Acest segment de drum se întinde de la culeea podului peste Moldova până la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Plopilor, urmând traseul b-dul. Roman Mușat, b-dul. Republicii, strada Ștefan cel Mare, respectiv între km 328 + 692 și km 333 + 775.

Acest sector din DN2 a făcut obiectul unei reabilitări în perioada 2002- 2003.

Lucrărilor de remediere a tasărilor și reabilitare pe DN 2

În acest an C.N.A.I.R.-S.A intenționează să realizeze refacerea stratului de uzură pe tot sectorul situat în Municipiul Roman.

Predarea – primirea sectorului de drum național se face pentru o durată de 60 de zile pe bază de protocol încheiat între Consiliul Local al Municipiului Roman și Ministerul Transporturilor Infrastructurii si Comunicațiilor prin C.N.A.I.R. -S.A.

„În urma discuției avute, la începutul lunii martie, cu ministrul Lucian Bode, am solicitat intervenția Ministerului Transporturilor pe sectorul de drum european ce străbate municipiul Roman, investiție utilă pentru romașcani, cei din zona metropolitană, dar și pentru zona Moldovei, în general.

De asemenea, pe 6 martie, domnul ministru a venit în Roman, pentru a analiza situația din teritoriu, am purtat discuții asupra modului de intervenție, iar acum putem vorbi despre o altă promisiune îndeplinită!

Azi, au început lucrările de reabilitare pe tronsonul de drum european ce străbate municipiul Roman, de la intrarea dinspre Iași și vor acoperi tot sectorul până la ieșirea spre Bacău, lucrare de amploare care am promisiunea că se va încheia în maxim 2 săptămâni, dacă nu vom avea surprize neplăcute din partea vremii.

Este o intervenție utilă, după aproximativ 20 de ani de la reabilitarea E85, iar foarte important este că această reabilitare se realizează cu fonduri de la guvern, prin CNAIR, fără a pune presiune pe bugetul local.”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL.

DN 2, drumul morții

Șoselele morții din România. Cele mai grave accidente rutiere din 2019. DN2/E85 este considerat unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară

96 de persoane(la 1 milion de locuitori) mor anual pe șoselele din România. Un raport al Comisiei Europene ne plasează iar la coada Europei, de această dată din punct de vedere al siguranței rutiere. Accidentul tragic, de sâmbătă dimineață, de pe DN2A, în care și-au pierdut viața 10 oameni ne-a reamintit cât de periculos este să circuli pe drumurile din România. DN2, o secțiune a drumului european E85 este catalogat ca fiind unul dintre „drumurile morții” de la noi din țară.

Potrivit raportului Comisiei Europene, România a înregistrat o creștere de 4%, din 2017 până în 2018, în ceea ce privește siguranța rutieră, dar cu toate acestea țara noastră rămâne printre statele cu cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Țara noastră a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 pe an. Țările cu cele mai slabe imbunătățiri privind siguranța rutieră sunt România, Bulgaria și Croația.

„În fiecare an, 70 de persoane pier pe acest veritabil drum al morții. România este campioană negativă în Europa: 1951 persoane și-au pierdut viața pe șoselele din țară în 2017”, scrie Asociația Pro Infrastructură, într-o postare de anul trecut.

Conform unei statistici din 2018 emisă de European Transport Safety Council, România este pe locul 1 în Uniunea Europeană la numărul de decese provocate în accidente rutiere.

În 2017,  1951 de persoane au murit pe drumurile publice din țară (99 de persoane la un milion de locuitori), dublu față de media europeană care este de doar 50 la 1 milion. 2017 a fost al treilea an consecutiv în care numărul de morți din accidente rutiere a crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *