Prima pagină » Local » Accident rutier în judeţul Iaşi. O căruţă a fost spulberată de un autovehicul. Elicopterul SMURD Iaşi a intervenit, după ce două persoane au fost grav rănite
Accident rutier în judeţul Iaşi. O căruţă a fost spulberată de un autovehicul. Elicopterul SMURD Iaşi a intervenit, după ce două persoane au fost grav rănite

Accident rutier în judeţul Iaşi. O căruţă a fost spulberată de un autovehicul. Elicopterul SMURD Iaşi a intervenit, după ce două persoane au fost grav rănite

07 oct. 2021, 10:30,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Accident rutier grav în judeţul Iaşi. Un autovehicul a spulberat o căruţă în care se aflau două persoane. Incidentul rutier s-a produs în satul Blăgeşti, municipiul Paşcani, judeţul Iaşi.

În urma coliziunii violente, doi bărbaţi au fost răniţi. Unul dintre aceştia, în vârstă de 46 de ani, în stare gravă a fost preluat de un elicopter SMURD Iaşi şi transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Celălalt a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Municipal Paşcani, urmând a fi transferat, de asemenea, la Iaşi.

Ieri, 6 octombrie 2021, în localitatea Blăgești a mai avut loc un accident rutier, un TIR a intrat în coliziune cu un autoturism.

Accident rutier grav în Paşcani. Doi bărbaţi, aflaţi într-o căruţă, răniţi grav

Joi, 7 octombrie 2021, în jurul orei 04.30, a fost înregistrat un accident rutier grav pe drumul naţional DN 28 A. Potrivit reprezentanţilor IPJ Iaşi, conducătorul ansamblului de vehicule nu ar avea permis de conducere pentru categoria de vehicul condusă. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea cu un permis necorespunzător.

„Astăzi, 07 Octombrie ac, în jurul orei 04.30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că, pe DN 28 A în afara localității Blăgești a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că între un ansamblu de vehicule și un atelaj hipo a avut loc o coliziune față spate.

Două dintre persoanele din atelajul hipo au suferit leziuni. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că șoferul ansamblului de vehicule nu ar deține permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus. De asemenea, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto cu un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus și vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Ce recomandări fac polițiștii români pentru a se evita accidentele

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere.

  • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
  • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
  • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
  • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
  • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
  • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
  • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
  • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
  • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
  • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
  • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
  • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

Reamintim faptul că ieri, 6 octombrie 2021, patru persoane au fost rănite în urma coliziunii a două autoturisme în localitatea ieșeană Todirești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024