Prima pagină » Actualitate » Accident rutier în Germania. Un autocar plin cu români s-a răsturnat
Accident rutier în Germania. Un autocar plin cu români s-a răsturnat

Accident rutier în Germania. Un autocar plin cu români s-a răsturnat

12 sept. 2020, 23:04,
în Actualitate

Un autocar plin cu români s-a răsturnat pe o șosea din Germania, lângă Hamburg.

Accidentul, care se putea transforma într-o adevărată tragedie, s-a petrecut sâmbătă dimineață, pe pe inelul de centură al orașului Hamburg, pe A24. Imaginile de locul accidentului sunt de-a dreptul șocante: 31 de victime, mulți dormeau și au aruncați prin geamurile sparte.

Autocarul, care face curse pe distanțe lungi, avea 32 de pasageri erau la bord, fiind nevoie de intervenția a zeci de pompieri, din șase brigăzi, relatează publicația ndr.de.

Potrivit sursei citate, pasagerii din autocar erau din România, Cehia, China și Turcia, iar medicilor sosiți la fața locului le-a fost greu să comunice cu victimele.

Accident rutier grav în Germania. Patru români au murit striviţi de două TIR-uri conduse de români

În cursul zilei de vineri, 11 septembrie 2020, în Germania s-a produs o tragedie. Un accident rutier s-a produs pe autostrada A44 din Germania. Conform presei din vest, victime în accidentul rutier au fost patru romani. Un şofer român ar fi intrat ar fi intrat în plin în microbuz, ulterior ricoşând într-un TIR.

Accidentul rutier s-a produs în aproprierea localităţii Bad Wunn. Accidentul s-a produs în jurul orei 12.50 pe autostrada 44 între Lichtenau și intersecția Bad Wünnenberg-Haaren în direcția Dortmund. Identitatea victimelor nu a fost inițial clară, așa cum a anunțat poliția responsabilă din Bielefeld.

Primele investigații efectuate de polițiști au arătat că, din cauza unui defect, o mașină zăcea pe banda stângă în spatele joncțiunii Lichtenau la aproximativ 12.50, astfel încât s-a format un restant. Pompierii au recuperat în total patru morți din maşina Opel Vivaro. Un elicopter a intervenit şi l-a preluat pe șoferul rănit grav al camionului care conducea. A fost transportat la spital. Celălalt șofer de camion nu a fost rănit.

Banda autostrăzii A 44 în direcția Dortmund era încă închisă la joncțiunea Lichtenau. După-amiaza, poliția a început să dirijeze șoferii care așteptau din cauza blocajul rutier.

Un expert inspectează locul accidentului.

Românii nu au avut nicio şansă

Cei cinci ocupanți ai autoutilitarei nu au avut nicio șansă când camionul-remorcă românesc încărcat cu lăzi de băuturi a condus aproape nefrânat la sfârșitul blocajului de trafic pe Vivaro și a împins mașina cu toată forța pe un camion-remorcă din România încărcat cu lemne. Un camion remorcă din Republica Cehă cu o remorcă siloz din cartierul Emsland și un decapotabil BMW din cartierul Bad Segeberg au fost, de asemenea, afectate de violenta coliziune din spate.

La ora 13:01, centrul de control al districtului Paderborn a fost alertat de producerea accidentului rutier

În jurul orei 13.00, oamenii legii au fost alertaţi de producerea unui accident rutier deosebit de grav. Mai multe apeluri repetate la acelaşi număr unic de urgenţă menţionau faptul că accidentul rutier este deosebit de grav şi că sunt două TIR-uri şi un microbuz implicate în acesta. Mai multe echipaje ale pompierilor, poliţiei şi de prim ajutor au ajuns la faţa locului.

O persoană a fost salvată, dar este în stare critică

Autorităţile au ajuns la faţa locului şi au început să scoată victimele din microbuz. Conform presei din Germania, viaţa celor 4 romani nu a putut fi salvată, totuşi o persoană a fost salvată dar starea lui de sănătate este critică. A fost transportat de urgenţă la un spital din zona. La faţa locului s-a intervenit cu 7 ambulante. Pe lângă persoanele decedate s-au rănit, uşor, alte două, iar una este în stare gravă.

În timpul lucrărilor de salvare și recuperare, pentru care autostrada a fost închisă până în jurul orei 20.00i. În jurul orei 15:10, poliția a început să conducă vehiculele din blocajul rutier până la intersecția Lichtenau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024