Prima pagină » Local » Accident rutier în Copou. Două maşini au fost serios avariate – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO

Accident rutier în Copou. Două maşini au fost serios avariate – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO

22 iun. 2021, 10:24,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că evenimentul rutier a avut loc pe Bulevardul Carol I, din municipiu.

Două maşini au fost implicate în coliziune. În urma impactului, autoturismul marca Ford Focus şi autovehiculul Mazda au fost serios avariate.

Accident rutier pe Bulevardul Carol I

Un șofer aflat la volanul unui autoturism marca Ford, cu numere de Hunedoara, venea dinspre strada Dr. Vicol spre bulevardul Carol I. Acesta nu a acordat prioritatea șoferului aflat la volanul unui autoturism marca Mazda, cu numere de București. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în stâlp.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă un echipaj de prim ajutor şi poliţiştii rutieri. Șoferul a fost transportat la spital cu răni ușoare.

Tot mai multe accidente în Iași. Șoferul unui autobuz CTP Iași a lovit o tânără de 15 ani

În ultimele săptămâni, tot mai multe accidente rutiere s-au produs în municipiul și județul Iași. Reamintim faptul că joi, 17 iunie 2021, s-a produs un accident rutier grav în zona Dacia. Conducătorul unui autobuz din cadrul Companiei de Transport Public Iași a lovit pe trecerea pentru pietoni o adolescentă în vârstă de 15 ani. După cele întâmplate, conducerea CTP a decis desfacerea contractului de muncă al lui Mirel Coșan, șoferul implicat în incident. Rezultatul probelor de sânge a arătat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în sânge (prima probă) și 0,30 la mie (a doua probă). În urma coliziunii, adolescenta a fost grav rănită și a fost transportată la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, fiindcă a suferit un traumatism cranio-cerebral.

În urma evenimentului nefericit, comisia internă a CTP care verifică accidentul din zona Dacia s-a reunit de urgență și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din mijlocul de transport. Din acestea se observă clar cum șoferul care a preluat autobuzul cu număr de parc 1949 de la garaj, la ora 13:00, și a plecat pe traseul 5. A efectuat o cursă, iar la rondul de la Țuțora – care este capăt de traseu, apare în imagini urcând în mijlocul de transport cu o sticlă de bere. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 15:00 (ora surprinsă în imagine nefiind corelată cu timpul real). Accidentul s-a produs la ora 15:35, pe trecerea pentru pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia.

Tot mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan pe drumurile din județul Iași!

Oamenii legii afirmă faptul că, în anul 2020, au existat peste 1.000 de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„Au fost constatate sau sesizate 1.098 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 514 pentru conducerea unui vehicul fără permis, 402 pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 60 pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice, 56 pentru punerea în circulație pentru conducerea unui autoturism neîmatriculat, 55 pentru părăsirea locului accidentului, iar restul – pentru alte fapte”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Oamenii legii au mai spus că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere în județul Iași sunt reprezentate de traversările neregulamentare de către pietoni (18 la sută), abateri comise de bicicliști (14 la sută), neacordarea de prioritate vehiculelor – 13 la sută, viteza neadaptată la condițiile de drum – 12 la sută, nerespectarea distanței dintre vehicule – 9 la sută, neacordarea de prioritate pietonilor – 8 la sută și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe – 5 la sută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`