Accident rutier grav în România. Un alt incident serios s-a produs marți dimineață, 7 septembrie 2021, la ieșirea din Orșova spre Severin. Conducătorul unui TIR a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părții carosabile, în apropierea liniei ferate. Din nefericire, șoferul a rămas încarcerat. Circulația feroviară a fost oprită în zonă pentru salvarea victimei.
Accidentul rutier a avut loc pe drumul naţional DN6 Orșova-Severin.
Un TIR s-a răsturnat într-o râpă de pe DN6 Orşova – Severin
TIR-ul s-a răsturnat la o distanță de circa doi metri de zona feroviară. Reprezentanții Regionalei CFR Timișoara au întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Orșova – Vârciorova, pentru a asigura accesul și intervenția pompierilor în vederea scoaterii șoferului din cabina TIR-ului.
”Până la finalizarea intervențiilor aflate în desfășurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât și pe șosea, un tren regio de călători a fost oprit temporar în gara Orșova – trenul R 9504 care circulă pe relația Orșova – Filiași, de la ora 7.25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relația Timișoara București Nord, a staționat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staționeze temporar, dacă este cazul, și în gara Orșova, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de organele abilitate”, a transmis CFR Infrastructură.
La fața locului intervin forţele de ordine cu o drezină pentru tăierea unor copaci care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.
Mai multe trenuri au întârzieri de aproximativ 15 minute.
DN1, DN2 şi DN6 sunt cele mai periculoase şosele din România
Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.
De menţionat este faptul că nu mai puțin de 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.
Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret.
Anul trecut, pe drumul care leagă Capitală de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Naţional 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente extrem de grave, unde 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Poliţiei Rutiere.
În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeană, dacă situația din România este dezastruoasă, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutieră sunt majore, media europeană fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.
Recomandările poliţiştilor pentru conducătorii auto
Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii rutieri recomandă:
* Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.
* Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană, şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Respectaţi regimul legal de viteză, în interiorul localităților.
* Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.