Prima pagină » Local » Accident rutier grav la Tg. Frumos. Un autoturism și o autoutilitară au intrat în coliziune. Cinci persoane au fost transportate la spital – EXCLUSIV, FOTO, UPDATE

Accident rutier grav la Tg. Frumos. Un autoturism și o autoutilitară au intrat în coliziune. Cinci persoane au fost transportate la spital – EXCLUSIV, FOTO, UPDATE

30 nov. 2023, 07:17, 24 ,
BZI.ro, în Local

În urmă cu puțin timp s-a produs un accident rutier la Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI, incidentul auto a avut loc în Tg. Frumos.

UPDATE 3: Prof. dr. Diana Cimpoeșu a transmis noi detalii despre persoanele rănite.

„Pacientul 41 ani a fost diagnosticat politraumatism din accidentul rutier – şoferul, a fost intubat și ventilat mecanic. A suferit un traumatism cranio cerebral, un traumatism cranio facial, hematom subdural F-P stâng, fractura masiv facial stângă, pneumotorax stâng drenat, arsură prin flacără şi contact pe aproximativ 8 % din suprafața corporală de grad II B -III facies, mâini bilateral, membre inferioare drepte. A fost internat pe secția de ATI Plastică, urmând să între în sala de operații.

Pacienta 49 de ani pasager față dreapta, purtătoare de centură, este policontuzionată prin accident rutier. A suferit un traumatism cranio cerebral, un traumatism cranio facial, hematom epicranian frontal stâng, TV cervical amielic, contuzie toraco-abdominală, plagă contuză pleoapa superioară ochi stâng, escoriaţii mână stângă, fractură cominutivă platou superior corp vertebral L2 .Obs traiect de fractură fără deplasare la nivel de corp vertebral L3,L4. Pleacă la Neurochirurgie”, a mai adăugat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

„Doar un pacient este la noi internat cu fracturi conștient. Celălalt probabil este la spitalul de Neurochirurgie”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

UPDATE 2: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a transmis detalii despre starea de sănătate a victimelor.

„A fost un accident rutier la sensul giratoriu de la Tg Frumos. Au fost implicate 2 maşini (un auto Mercedes și o autoutilitară). În mașina mică erau 4 persoane (2 adulți și 2 copii).
1. Șofer Mercedes, M.L., 41 ani cu traumatism toracic dirijat cu SAJ tip B2 la UPU Sf. Spiridon.
2. O femeie pasager dreapta față M.C., 49 ani cu traumatism toraco lombar dirijat cu SAJ B2 la UPU Sf. Spiridon.
3. B.G., 12 ani pasagera spate dreapta fără centură, politraumatism, traumatism cranio cerebral sever, intubată și ventilată mecanic de către medicul SAJ tip C și dusă la UPU Sf. Maria.
4. B.A., 13 ani, pasagera spate stânga fără centură, traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței, traumatism cranio facial, plagă contuză buză inferioară, epistaxis anterior drept, a fost preluată de EPA Tg. Frumos și dusă la Neuochirurgie.
5. L.V., 59 ani șofer autoutilitară, cu centură, preluat de SAJ B2 și dirijat la UPU Sf. Spiridon.

Inițial au fost trimise la caz SAJ tip C de la Tg frumos, 2 SAJ tip B2 tot de la Tg. Frumos și EPA SMURD Tg. Frumos, SAJ B2 de la Pașcani.

Șoferul este acum în UPU Sf. Spiridon și face computer tomograf pentru traumă. Are și arsuri la nivelul feței”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE: Cinci persoane au fost transportate la spital, după ce au fost implicate în accident.

„Dimineață, in jurul orei 04.40 s-a produs un accident rutier în orașul Tg. Frumos, între două vehicule, cu 5 persoane implicate, din care o victimă a fost încarcerată.
A acționat din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos, o autospecială de intervenție și stingere cu modul de descarcerare și acordarea primului ajutor, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iași 3 ambulanțe. După descarcerarea victimei, evaluarea medicală a tuturor victimelor, acestea au fost transportate la spital”, a mai adăugat ISU Iași.

Știre inițială

Un autoturism și o autoutilitară pentru transport pâine.

Cel puțin o persoană a fost rănită grav.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție.

„Accident rutier pe DN 28 – localitatea Tg. Frumos, județul Iași. Un autoturism a intrat într-o autoutilitară pentru transport pâine în sensul giratoriu. Circulația este îngreunată!”, a transmis ISU Iași.

Revenim cu detalii!

Comentarii
  • BMW power, alt bou, alta speta, acelasi scenariu…

  • Tzigan, mai usor cu frustarile si cu…prostia
    Vezi ca e mercedes, nu stiu daca pentru tine schimba ceva, dar macar nu comenta ca prostul…

  • Pun pariu ca bovina cu Mercedes si statie auto a vrut sa zboare peste duba cu pîine dar nu i s-au deschis portierele ca la SLR… un tăran cu mecedes mai putin pe soselele patriei

  • ”Liber colegu” !, sigur consumase redbull si a avut aripile mai mari decit inteligenta !, vazusem si eu ca e Mercedes dar nu lam corectat pe Tzigan gindinduma ca poate nu si-a bauta cafeaua toata ori nu avea ochelarii la el ori are o suferinta cu vreun BMWist , mai greseste omul

  • și totuși unde e semnul care indică sens giratoriu acolo?!

  • avea vreo 120 la ora , totusi prin localitate nu e recomandat. Pacat de copii. I-a distrus….

  • nici nu s-au terminat lucrarile si un bou deja a comis accident

  • minim 100 la ora la ce impact se vede in fotografii
    centuri sau scaune auto pentru copii doar in basme au citit soferii/parintii romani
    felicitari
    urmatorul

  • Sa privim realist. Noul sens giratoriu, nu e bine semnalizat. Șoferul de pe Mercedes în schimb știa ca e în localitate. Sunt doua indicatoare luminoase, nu se justifica o viteza mare. Păcat de copii.

  • Altul cu prioritate de gipan…

  • Sindromul țereanului autohton, mașină premium, depășiri la ghici, copii fără centuri.

  • Si de ce e blurata masina de la Panifcom?

  • Multi care nu au mai fost recent nu stiu ca de 2 saptamani este construit acel sens giratoriu si merg mai repede ,nu au timp sa reduca viteza cand le apare in fata acel sens.In urma cu 2 saptamani lucra la finisarea acelui sens,era in constructie si eu sa ma pacalesc.Dar multi se vor pacali de acuma inainte pana se vor anunta de acea schimbare in trafic.

  • Bos-bovis in action.

  • Giratoriu este foartebun, mirlanul împuțit și arogant de la volan este prost

  • Da i colegu’ ….liber

  • A dat statia cu virgula. Liber colegutu..liber..da-i pedala. Mare bou…cu doi copii in masina. Doamna din dreapta ce pazea? Nu putea sa-i dea doua palme dupa cap inconstientului? Matura gandire la 41 de ani..

  • Tilica tractoristul

    Singurul lucru de care imi pare rau sunt cei 2 copii. Restul…daca la 40-50 de ani cat aveau ocupantii din fata..alergi de rupi masina in halul asta..isi merita soarta.. Asta este clar accident produs din cauza vitezei excesive. La 50 la ora cat este limita acolo..este imposibil sa nu observi acel sens giratoriu mai ales ca este si iluminat public in zona. Specimene de genul, trebuie lasati fara permis pe viata. Sa-si monteze statia la bicicleta

  • pentru idioti care zic ca nu e semnalizat, e localitate… limita e de 50km/h

  • Ce bine e ca avem autostrazi!

  • Pentru jack valiza, e limita de 50 de la razboieni

  • Puneti limitatoare de viteza ca mor si grabitii inconstienti si oamenii nevinovati.

  • Inainte sa mancati ce produceti in fiecare dimineata mai bine aflati ce s-a intamplat de la Politie. Soferul a suferit un atac cerebral la volan. Aviz pietonilor care stau cu ochii pe semafor si sar in fata masinilor pe culoarea verde ca si cum is protejati de o aura divina, fara a se uita stanga-dreapta, asa cum ar trebui!

  • Mă uit la comentarii și mă gândesc că atât s-a putut.
    Ne merităm soarta, simplu.
    O parte dintre noi.
    Mă gândesc acum, asumându-mi de altfel, multe alte comentarii, oare cineva care a comentat atâtea mizerii a simțit vreun regret după ce a citit update-urile de la știre.

    Cum că acel om minunat, Lucian, a suferit un anevrism și i s-a blocat piciorul pe accelerație?

    Voi vă „simteți” bine acolo, în pielea și mintea voastră, micilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024