Accident rutier grav la Suceava. O persoană a murit, iar alte două sunt rănite după ce un autoturism a intrat în coliziune cu un utilaj agricol – FOTO

13 dec. 2023, 09:01,
BZI.ro, în National

Accident rutier grav în județul Suceava. Incidentul nefericit s-a produs între un utilaj agricol și un autoturism pe raza localității Arbore. în jurul orei 06.19.

Două persoane, conștiente și cooperante, sunt monitorizate de către echipajele medicale trimise la fața locului.

Din nefericire, o persoană de sex masculin din autoturism, prezintă leziuni incompatibile cu viața și a fost declarată decedată de către un echipaj SAJ.

„Intervin pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca cu o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare cu sprijinul a două echipaje SAJ.

Persoana decedată era încarcerată între fiarele contorsionate ale autoturismului. O tânără în vârstă de 16 ani, din autoturism, este transportată la spital de către unul dintre echipajele SAJ.

Și conducătorul utilajului agricol, în vârstă de 52 de ani, este transportat la spital”, a transmis ISU Suceava.

Reguli noi pentru circulația cu tractorul pe drumurile publice!

Noi reguli pentru conducătorii de tractoare care circulă pe drumurile publice. Ordonanţa nr. 1/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată în Monitorul Oficial la 28 ianuarie 2022 și urmează să intre în vigoare.

Tractoarele pot circula cu maxim 45 km/oră în afara localității

Conform documentului citat, vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru categoriile de autovehicule sunt următoarele:

a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
b) 110 km/h pe autostrăzi, 90 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A2, C, D şi categoria D1;
c) 90 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1;
d) 45 km/h, pentru tractoarele agricole sau forestiere şi mopede.

Potrivit noilor reguli în vigoare, conducătorii de tractoare pot primi amenzi dacă tractorul agricol sau forestier are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele pentru care au fost omologate ori sunt uzate peste limita admisă. În plus, amenzi pot fi aplicate și pentru conducerea unui tractor agricol sau forestier care nu este dotat cu trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii, omologate.

Comentarii
  • asta ne mai lipsea

    O să tot fie accidente de-astea fiindcă au dat drumul la utilaje agricole pe drumurile publice. Tâmpiții de politicieni au afaceri în agricultură și au făcut legi să le meargă lor bine, nu celor ce merg liniștiți pe drum. Nimeni nu zice nimic de noroiul adus de tractoare pe drumurile asfaltate, un real pericol pentru șoferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *