Prima pagină » Local » Accident rutier grav, în zona Bucium, din Iași! Şoferiţa a intrat cu maşina pe contrasens, iar, mai apoi, în coliziune cu un alt vehicul – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Accident rutier grav, în zona Bucium, din Iași! Şoferiţa a intrat cu maşina pe contrasens, iar, mai apoi, în coliziune cu un alt vehicul – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

04 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O tânără din Iaşi va fi nevoită să dea explicaţii în instanţă, după producerea unui accident rutier cu victimă: a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a izbit de un alt vehicul. Acum, procurorii ieşeni au trimis-o în judecată pe Andreea Galateea Timofte, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă.

Accident rutier grav, în zona Bucium! O şoferiţă a intrat cu maşina pe contrasens, iar, mai apoi, în coliziune cu un alt vehicul. Astfel, o tânără din Iaşi va fi nevoită să dea explicaţii în instanţă, după producerea unui accident rutier cu victimă.

Acum, procurorii ieşeni au trimis-o în judecată pe Andreea Galateea Timofte, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Urmează ca Judecătoria Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistraţii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acet caz. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Andreea Galateea Timofte a intrat cu maşina pe contrasens

Oamenii legii spun că Andreea Galateea Timofte (35 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de un an.

„În fapt, s-a reţinut că, pe data de 1 august 2019, în jurul orei 20:15, inculpata A.G.T. a condus autoturismul marca Volkswagen pe DN 24, dinspre şoseaua Bucium, către municipiul Vaslui, iar, la kilometrul 185+180 de metri, în dreptul fostei Grădini Zoologice, a depășit viteza admisă în localitate în curbă deosebit de periculoasă şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de persoana vătămată T.C. Aceasta din urmă a suferit leziuni ce au necesitat 110-120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa şi au dus la pierderea unui organ (splenectomie)”, a declarat Dragoş Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

La ce concluzie au ajuns procurorii ieşeni

Anchetatorii ieşeni au mai afirmat că, din cercetările efectuate şi probele administrate, s-a constatat că Andreea Galateea Timofte a comis infracţiunea de vătămare corporală din culpă, prin nerespectarea prevederilor legale.

„Potrivit legislaţiei, conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză, respectiv viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă, şi să nu depăşească 30 km/h în localităţi, în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare, accidentul producându-se din culpa exclusivă a acesteia. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a încheiat Dragoş Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu tânăra acuzată că a produs un accident rutier după ce a intrat cu maşina pe contrasens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`