Prima pagină » International » Accident rutier grav în Spania! Un autocar cu muncitori s-a răsturnat la intrarea într-un tunel
Accident rutier grav în Spania! Un autocar cu muncitori s-a răsturnat la intrarea într-un tunel

Accident rutier grav în Spania! Un autocar cu muncitori s-a răsturnat la intrarea într-un tunel

16 iul. 2024, 15:40,
în International

Un autocar s-a răsturnat marți, 16 iulie, la intrarea într-un tunel din Pineda de Mar, pe drumul C-32, lângă Barcelona, Spania. Pasagerii, angajați ai Inditex, se îndreptau spre fabrica din Toreda, Barcelona, conform publicației El Pais.

Accidentul rutier a avut ca rezultat rănirea a 33 de persoane, dintre care trei sunt în stare foarte gravă.

Toți pasagerii au fost evacuați, cu excepția șoferului, care a rămas blocat și a necesitat intervenția echipelor de urgență pentru a fi salvat, au anunțat autoritățile spaniole. Trei dintre răniți au fost transportați cu elicopterul la spital din cauza gravității rănilor.

Un autocar muncitori s-a răsturnat la intrarea într-un tunel, lângă Barcelona

În autobuz se aflau aproximativ 45 de persoane, angajați ai unei fabrici de textile Inditex, compania care deține brandurile Zara, Bershka, Pull&Bear și altele.

Conform operatorului de transport Monbus, primele date indică faptul că autocarul a ieșit de pe șosea și a lovit marginea tunelului.

Primarul din Pineda de Mar, Xavier Amor, a declarat că un spital mobil a fost improvizat într-o sală de sport pentru a trata pacienții cu răni ușoare.

Poliția catalană a deschis o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale accidentului.

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) nu au putut preciza dacă printre victime se află și cetățeni români, susținând că investighează în continuare incidentul.

Serviciul Catalan de Trafic a cerut șoferilor să evite circulația pe C-32 pentru câteva ore și a avertizat că drumul ar putea rămâne închis până miercuri.

„Îndepărtarea autocarului va fi complexă și foarte dificilă”, a subliniat directorul serviciului. Catalonia se află într-o perioadă de trafic intens din cauza sezonului estival, iar circulația este mai aglomerată comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *