Prima pagină » National » Accident rutier grav în judeţul Neamţ. O tânără de 16 ani a rămas sub dărămături, după ce un TIR a intrat într-o locuință – UPDATE

Accident rutier grav în judeţul Neamţ. O tânără de 16 ani a rămas sub dărămături, după ce un TIR a intrat într-o locuință – UPDATE

16 nov. 2020, 09:38,
în National

În cursul dimineţii de luni, 16 octombrie 2020, un accident rutier s-a produs în judeţul Neamț în dreptul localităţii Bălţăteşti. În accidentul rutier grav au fost rănite trei persoane. Totul a fost datorat de impactul între două autoturisme.

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi la faţa locului alături de mai multe echipaje de la SAJ. În urma unei anchete prelimianre, cei de la DRDP Iași menţionează că cea mai probabilă cauză a accidentului este explozia unei anvelope. Traficul pe DN 15C este blocat pe un sens pentru măsurătorile Poliţiei:

Accident rutier pe DN 15C, pe raza localității Bălțătești, județul Neamț, produs prin coliziunea dintre un autocamion și un autoturism. Cauză probabilă – explozia unei anvelope. Accidentul s-a soldat cu rănirea a trei persoane și s-a produs pe fondul unui carosabil uscat. Traficul este blocat pe un sens, pentru măsurătorile Poliției.

O tânără de 16 ani a fost prinsă sub dărămături

Un TIR s-a ciocnit de un autoturism, după care a intrat într-o casă. Locuința s-a dărâmat, iar sub dărâmături a fost prinsă o fată de 16 ani care a suferit răni grave.

Potrivit ISU Neamț, pompierii au fost înștiințati despre un accident rutier produs în localitatea Bălțătești.

Accidentul s-a produs între un camion și un autoturism, iar autotrenul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-o locuință, pe care a dărâmat-o. Sub dărâmături a fost prinsă o fată de 16 ani, care se afla în casă în acel moment.

Adolescenta a fost scoasă de sub moloz chiar de părinții ei, până la sosirea forțelor de intervenție, primind ulterior și îngrijiri medicale la fața locului.

Și șoferul TIR-ului a fost blocat în cabină, fiind nevoie de intervenția celor de la DSU pentru a putea fi scos.

Șoferul autoturismului a suferit doar răni ușoare, însă a fost transportat la spital pentru mai multe investigații.

UPDATE: La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD şi două echipaje cu ambulanţe de la SAJ Târgu Neamţ.

“În urma accidentului rutier produs între un autotren şi un autoturism au rezultat două victime, dintre care şoferul de TIR încarcerat. Autotrenul a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-o locuinţă pe care a dărâmat-o. Sub dărâmături a fost prinsă o tânără de 16 ani. Tânăra a fost scoasă de sub dărâmături de părinţii săi, până la ajungerea forţelor de intervenţie. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici după care a fost transportată la CPU Târgu Neamţ”, se arată în comunicatul ISU Neamţ.

Şoferul autotrenului a fost scos de pompieri cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, conştient. Acesta a fost preluat de un echipaj de la SAJ şi transportat la spital.
De asemenea, conducătorul autoturismului a fost scos de către participanţii la trafic până la sosirea forţelor de intervenţie,el fiind dus la spital de echipajul ambulanţei.
Militarii au asigurat şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, deconectând bornele bateriilor de la cele două autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`