Prima pagină » Actualitate » Accident rutier grav în judeţul Bacău! Trei persoane au murit după ce un şofer a intrat într-un copac

Accident rutier grav în judeţul Bacău! Trei persoane au murit după ce un şofer a intrat într-un copac

28 iul. 2021, 07:48,
George Cristian, în Actualitate

Ziua şi accidentul rutier mortal în România. După tragedia din urmă cu câteva zile tot din Bacău, în aceste momente un alt eveniment a avut loc. Trei persoane au murit după ce un şofer care a pierdut controlul volanului a intrat într-un copac.

Cele trei persoane sunt bărbaţi şi au vârstele cuprinse între 30 și 35 de ani. De altfel, o a patra persoană se află în stare gravă şi a fost transportată la spital.

 

Trei persoane au murit în accidentul rutier din Bacău

În cursul dimineții de miercuri, 28 iulie 2021, autoritățile locale au intervenit la un accident rutier care s-a produs pe drumul E 85, Bacău-Roman pe raza localității Dumbrava. În urma unor cercetări se pare că șoferul a pierdut controlul volanului  și a intrat în coliziune cu un copac. DRDP Iași a postat pe pagina oficială mai multe informații legate de accidentul rutier. O a patra persoană a fost grav rănită și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale:

Pe DN2 Bacău-Roman (E 85), în zona localității Dumbravă, județul Bacău, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara carosabilului și a colizionat un copac. În urma impactului, trei persoane au decedat (bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani), iar o a patra persoană (femeie, 23 de ani) a fost rănită grav și transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Traficul se desfășoară dirijat, alternativ pe un sens, pentru intervenția forțelor MAI. au menționat cei de la DRDP Iași.

Ce spun autorităţile despre accidentul rutier de la Bacău

Într-un comunicat, autorităţile au menţionat faptul că în urma impactului şi-au pierdut viaţa trei persoane. Aceștia susţin că cea mai probabilă cauză a producerii evenimentului rutier este oboseala la volan. Autoturismul a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac. De altfel, s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă dar şi pentru ucidere din culpă. S-a mai constatat faptul că sectorul de drum pe care s-a produs accidentul este în aliniament şi are o vizibilitate bună:

Azi dimineață, în jurul orei 06.30, un conducător auto de 27 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Bacău către Roman, în afara localității Dumbravă, posibil pe fondul oboselii la volan, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea caritabilă și a intrat în coliziune cu un copac. Din impact, 3 persoane au decedat, respectiv , conducătorul auto și alți doi bărbați, de 33 și 36 de ani, pasageri în autoturism. O tânără de 22 de ani, pasageră dreapta spate, a fost transportată la spital în stare gravă. Se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Sectorul de drum pe care s-a produs accidentul rutier este în aliniament, cu vizibilitate bună. au menţionat oamenii legii.

Accident rutier grav  pe același drum

Tragedia prezentată mai sus vine la câteva zile după ce tot pe același Drum European (E85) s-a produs o altă tragedie. Vorbim despre faptul că duminică, 25 iulie 2021, un microbuz care transporta mai multe persoane a intrat în coliziune cu un autoturism marca Mercedes. Impactul a fost frontal și extrem de grav, rezultând decesul a 7 persoane iar a opta persoană murind în spital.

În accident au fost implicate 12 victime. Şapte dintre ele au decedat, iar restul de cinci, trei adulţi şi doi minori, au fost aduşi la Unitatea de primiri urgente a SJU Bacău. Toţi cei trei adulţi sunt internaţi pe secţia chirurgie cu traumatisme multiple. Unul dintre ei este în sala de operaţie. Ceilalţi doi sunt monitorizaţi în vederea unei eventuale înrăutăţiri a stării lor de sănătate. Ambii sunt conştienţi. La copii situaţia este puţin diferită. Un copil de 3 ani este într o stare mai bună, fiind internat pe secţia de Chirurgie pediatrică cu un traumatisma craniocerebral minor, contuzie toraco-abdominala şi escoriaţii. Cel de al doilea, de 15 ani, este în stare foarte gravă, şi este internat cu fractura de bazin, ruptura de splină, fractură femur drept şi tensiune 4 cu 2. spuneau la acea dată autoritățile naționale

În altă ordine de idei și pe raza județului Iași s-au produs, în ultima vreme mai multe accidente. Cel mai recent accident rutier mortal s-a produs în localitatea Schitu Duca iar un șofer a decedat după ce acesta se angajase într-o depăşire deosebit de periculoasă. Acesta a intrat într-o depăşire a trei autoturisme, moment în care de pe contrasens venea un TIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *