Accident rutier grav produs în apropierea Târgului Vitan din Bucureşti. Conducătorul unui camion a adormit la volan şi a fost la un pas să cadă cu TIR-ul în râul Dâmboviţa.
Zonă este încă în pericol deoarece rezervorul camionului s-a spart, iar combustibilul se scurge pe asfalt.
Şoferul TIR-ului se deplasa pe Splaiul Unirii, iar când a ajuns la intersecţia cu Calea Vitan a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă.
Accident rutier grav în Capitală. Şoferul a adormit la volan
Conducătorul vehiculului a dărâmat un semafor şi s-a oprit apoi într-un copac. Cabină este distrusă şi s-a desprins de restul camionului.
În urma impactului, şoferul a fost aproape să cadă cu TIR-ul în Dâmboviţa.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, pentru că pe carosabil s-a scurs combustibil, iar autorităţile împrăştie nisip.
În zonă, traficul este restricţionat, iar circulaţia rutieră e blocat pe Splaiul Unirii.
Forţele de ordine fac cercetări la faţa locului, pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul auto.
Nu se ştie până în momentul de faţă cu exactitate dacă şoferul consumase băuturi alcoolice sau a adormit la volan.
Principalii factori generatori de accidente în România
Poliția Română vine o serie de recomandări, pentru a ajunge în siguranță la destinație:
„- Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.
– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
– Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
– Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.”, a transmis Poliția Română.
DN1, DN2 şi DN6 sunt cele mai periculoase şosele din România
Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.
De menţionat faptul că 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.
Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret.
Anul trecut, pe drumul care leagă Capitală de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Naţional 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente extrem de grave, unde 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Poliţiei Rutiere.
În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeană, dacă situația din România este dezastruoasă, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutieră sunt majore, media europeană fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.