Prima pagină » Local » Accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași! Șoferul a fugit de la locul impactului, iar victima a ajuns la spital (Exclusiv)
Accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași! Șoferul a fugit de la locul impactului, iar victima a ajuns la spital (Exclusiv)

Accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași! Șoferul a fugit de la locul impactului, iar victima a ajuns la spital (Exclusiv)

05 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un bărbat a fost pedepsit de către judecători după ce a produs un accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ionuț Adăscăliței la 1 an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia

Un accident rutier cu victimă, care a avut loc pe o stradă din Iași, a dus la pedepsirea unui șofer! Așadar, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ionuț Adăscăliței la 1 an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

”Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Aroneanu, județul Iaşi, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilităţi publice, fie prestarea de servicii de asistenţă socială”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ionuț Adăscăliței, acuzat că a comis un accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași

Pe lângă pedeapsa cu suspendarea executării și munca în folosul comunității, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au obligat pe șoferul Ionuț Adăscăliței să îi plătească despăgubiri victimei.

”Instanța admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă Vasile D. Îl obligă pe inculpatul Ionuț Adăscăliței să îi plătească părţii civile suma de 7.000 de lei, cu titlu de morale”, au mai spus judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul penal ce îl privește pe ieșeanul Ionuț Adăscăliței a început pe data de 30 iunie 2021. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Șoferul a fugit de la locul impactului, iar victima a ajuns la spital

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Ionuț Adăscăliței sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Conform anchetatorilor, pe data de 10 octombrie 2016, ieșeanul Ionuț Adăscăliței se deplasa la volanul unui autoturism pe o stradă din județul Iași.
Oamenii legii au spus că, la un moment dat, acesta a dat cu vehiculul peste un bărbat.

În urma impactului, șoferul și-ar fi continuat deplasarea fără a avea acordul polițiștilor în acest sens. Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi. Acolo, doctorii i-au acordat primul ajutor bărbatului accidentat. În același timp, medicii au constatat că ieșeanul a suferit diferite leziuni. Polițiștii au fost informați despre producerea impactului și aceștia au demarat cercetările.

Astfel, ei au ajuns la Ionuț Adăscăliței. Acesta a fost audiat, iar, mai apoi, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Acum, rămâne de văzut dacă sentința din acest caz, al unui accident rutier cu victimă, pe o stradă din Iași, va fi sau nu contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *