Accident rutier cu victimă, pe o şosea din Iaşi! Ce au decis judecătorii în privinţa şoferului!

Accident rutier cu victimă, pe o şosea din Iaşi! Ce au decis judecătorii în privinţa şoferului!

14 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

În Iaşi a avut loc un accident rutier cu victimă, în urmă cu câteva luni. Ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au pedepsit pe şoferul acuzat de producerea impactului. Astfel, Andrei Botnaru a fost condamnat la 6 luni de închisoare, dar cu amânarea pedepsei, pentru vătămare corporală din culpă. Anchetatorii ieşeni spun că şoferul a dat peste o persoană care traversa strada în mod regulamentar

După un accident rutier cu victimă ce s-a petrecut în judeţul Iaşi, în urmă cu câteva luni, judecătorii l-au pedepsit pe şoferul acuzat de producerea impactului. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Andrei Botnaru.

„Instanţa stabileşte în sarcina inculpatului Andrei Botnaru pedeapsa de 6 luni de închisoare, cu amânare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat ieri judecătorii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Accident rutier cu victimă, pe o stradă din judeţul Iaşi

În urma acelui accident rutier cu victimă, judecătorii au obligat asiguratorul maşinii conduse de ieşeanul Andrei Botnaru să achite despăgubiri.

„Instanţa admite acţiunile civile şi obligă partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare-Reasigurare să achite Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi suma de 338 de lei, iar Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe «Sfântul Spiridon» din Iaşi, suma de 8.468 de lei”, au mai spus magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată atât de către inculpat, de partea vătămată, cât şi de părţile civile. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Şoferul, Andrei Botnaru, acuzat de procurori de vătămare corporală din culpă

Procesul ieşeanului Andrei Botnaru a început pe data de 8 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată pe şofer sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, bărbatul a comis un accident de circulaţie cu victimă. Oamenii legii au menţionat că, pe o şosea din judeţul Iaşi, individul a dat cu maşina peste o femeie, Elena F. M. Procurorii au susţinut că victima ar fi traversat strada în mod regulamentar.

Autorităţile au fost alertate, cu privire la producerea impactului, printr-un telefon la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112. La faţa locului, au sosit echipaje medicale şi de Poliţie. Femeia a beneficiat de primul-ajutor, apoi a fost transportată de echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”. La rândul lor, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, pe numele şoferului Andrei Botnaru. Acesta a fost dus la audieri, iar mai apoi a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Acum, după producerea acelui accident rutier cu victimă, pe un drum din judeţul Iaşi, şoferul a fost pedepsit de către magistraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *