Accident rutier comis de un medic din Iași! Doctorul, prins băut la volan în urma impactului (Exclusiv)

Accident rutier comis de un medic din Iași! Doctorul, prins băut la volan în urma impactului (Exclusiv)

30 mart. 2022, 02:00
Ciprian Nedelcu, în Local

Un medic din Iași va fi nevoit să dea explicații în instanță după producerea unui accident rutier. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis recent în judecată pe Ștefan Șelaru pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totul a ieșit la iveală în urma unui impact care a avut loc pe străzile din județul Iași.

Un medic din Iași va trebui să dea ochii cu magistrații după producerea unui accident rutier. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Ștefan Șelaru pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus începerea procesului penal ce îl privește pe medicul rezident Ștefan Șelaru.

”Constată competenţa instanţei şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauza privind pe inculpatul Ştefan Şelaru, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Ştefan Şelaru”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii coditianului BZI au prezentat un caz similar.

Accident rutier produs de un medic din Iași, Ştefan Şelaru

Anchetatorii au afirmat că medicul rezident din Iași, Ștefan Șelaru, a intrat în vizorul lor după un accident rutier.

”Pe data de 5 ianuarie 2021, în jurul orei 2:00, după ce, anterior, a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen dinspre Strada Eternitate, iar la intersecţia cu Strada Spital a provocat un accident rutier care s-a soldat doar cu pagube materiale, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame la mie alcool pur în sânge, respectiv o alcoolemie de 1,82 grame / litru alcool pur în sânge la ora 03:01 (proba I) şi 1,74 grame / litru alcool pur în sânge la ora 04:01 (proba II)”, au subliniat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În edițiile anterioare, reporterii coditianului BZI au prezentat un caz similar.

La ce concluzie au ajuns magistrații în urma impactului

După producerea impactului, autoritățile au fost sesizate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliției Rutiere. Oamenii legii au constatat că șoferul unui autoturism marca Volkswagen a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Agenții l-au identificat pe șofer în persoana medicului rezident Ștefan Șelaru.
Deoarece acesta mirosea a alcool, polițiștii l-au testat alcoolscopic. Rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care individul a fost dus la un spital, în vederea prelevării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Conform anchetatorilor, medicul rezident avea o alcoolemie de 1,82 grame/litru alcool pur în sânge la prima probă şi, respectiv, 1,74 grame/litru alcool pur în sânge la cea de-a doua probă. Oamenii legii i-au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

El a fost chemat la audieri, iar, la final, a fost trimis în judecată sub acuzația amintită. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare în cazul accidentului rutier comis de medicul rezident din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *