Prima pagină » National » Accident produs în Botoşani de un copil de 12 ani, după ce mama sa l-a lăsat nesupravegheat în maşină
Accident produs în Botoşani de un copil de 12 ani, după ce mama sa l-a lăsat nesupravegheat în maşină

Accident produs în Botoşani de un copil de 12 ani, după ce mama sa l-a lăsat nesupravegheat în maşină

17 mai 2022, 12:56,
în National

Un copil de 12 ani a produs un accident în județul Botoșani, în comună Mihai Eminescu, după ce mama l-a lăsat nesupravegheat în maşină cu motorul pornit şi cu sora lui de un an.

Din fericire, accidentul produs de copilul de 12 ani nu s-a soldat cu victime.

Copil de 12 ani, lăsat nesupravegheat în maşină cu motorul pornit

După ce mama l-a lăsat nesupravegheat în maşină, cu motorul pornit, copilul de 12 ani s-a urcat la volan. În maşină se mai afla şi sora lui în vârstă de un an. După accident, mama copiilor a tras maşina în lateral şi a încercat să ducă băiatul care a coborât de la volan, în curtea unei case pentru a ascunde fapta.

Dar, mai mulţi martori la incident au confirmat că băiatul e cel ce se afla la volan.

”Soţul meu a frânat brusc şi a tras uşor stânga de volan, dar din sens opus venea o altă maşină (Toyota, n.r.), astfel că nu a putut evita complet impactul, mai ales că maşina părea că accelerează şi a intrat în noi cu putere. Ne-a lovit cu partea din dreapta spate în partea din dreaptă faţă la noi. S-au declanşat airbag-urile, soţul s-a lovit la mână. Dar când ne-a dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit pasagera din maşina avariată.

Pentru început, poliţiştii au deschis deja un dosar penal, însă fără ca vreo persoană să aibă o calitate în dosar.

”În prezent se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis. Se fac cercetări pe faptă, pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Precizăm că în data de 17 aprilie 2021, a avut loc un accident rutier în satul Hlincea, din comuna Ciurea, judeţul Iaşi. Un autoturism s-a răsturnat într-un şanţ, iar în urma impactului,  s-a înregistrat o victimă, mai exact o femeie care conducea mașina.

Copil de opt ani, ajuns de urgență la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași

Într-un alt context, amintim că în după-amiaza zilei de 30 aprilie, liniștea localității Hlincea din Iași a fost tulburată de un grav accident rutier produs între două autoturisme. În urma impactului puternic, două persoane au fost rănite, printre care un copil în vârstă de opt ani, care a ajuns de urgență la Spitalul pentru Copii ”Sf. Maria”. Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost primit în jurul orei 17:00, iar la fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, care a acordat primul ajutor victimelor, iar mai apoi le-a transportat la o unitate medicală.

”Sâmbătă, 30 aprilie 2022, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași a fost solicitat în jurul orei 16:46, la un accident rutier produs în localitatea Hlincea. Ajunși la fața locului, medicii au indentifcat un minor în vârstă de opt ani, victimă, acesta fiind policontuzionat prin accident rutier, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria»”, au precizat reprezentanții SAJ Iași.

În urma accidentului, au fost sesizate și  orgnele de poliție. Ajunși la fața locului, polițiștii ieșeni au efectuat cercetări și măsurători pentru a stabili cauza exactă a producerii accidentului.

De altfel, în urmă cu puțin timp, un accident a fost produs în Botoşani de un copil de 12 ani, după ce mama sa l-a lăsat nesupravegheat în maşină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *