Prima pagină » Local » Accident pe strada Arcu din Iași! Un tramvai a intrat în cuva unui tractor de la Citadin SA!

Accident pe strada Arcu din Iași! Un tramvai a intrat în cuva unui tractor de la Citadin SA!

16 iun. 2022, 12:15, 3 ,
Emanuela Băluță în Local

În cursul nopții de miercuri, 16 iunie 2022, unul dintre tramvaiele Companiei de Transport Public Iași a acroșat un tractor cu cuvă al companiei municipale Citadin SA, cauzând un accident pe strada Arcu din Iași.

Accidentul s-a produs în contextul reparațiilor efectuate de companiile municipale în ultima perioadă. Utilajul deținut de Citadin SA se afla pe teren și făcea lucrări de asfaltare pe șoseaua Arcu. Deși erau îndeplinite toate condițiile de semnalizare a drumului în lucru, conducătorul tramvaiului CTP Iași, din neatenție, a atins tractorul cu cuvă.

Accident pe strada Arcu din Iași

După ce Compania de Transport Public (CTP) Iași a anunțat miercuri, 15 iunie 2022, că este în căutare de angajați pentru postul de vatman, conducătorul tramvaiului de pe linia 3, care trece și pe strada Arcu, a lovit unul dintre vehiculele Citadin SA. Accidentul a fost semnalat de un cetățean, martor al evenimentului. Acesta a postat pe un grup al unei rețele de socializare imagini de la locul incidentului, acuzând vatmanul de la CTP Iași de producerea accidentului.

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca, a confirmat coliziunea celor două autoturisme. Din imagini reiese că singurul „vătămat“ din acest incident a fost mijlocul de transport în comun.

”Vatmanul care conducea un tramvai spre Depou, la trecerea pe lângă un utilaj pe Strada Arcu, nu a apreciat corect distanța față de acesta și l-a acroșat, rezultând pagube minore. În acest eveniment rutier nu a fost rănită nicio persoană”, a explicat Andreea Luca, purtător de cuvânt CTP Iași.

Vehiculul implicat în accident face parte din generația veche de tramvaie a CTP Iași, nefiind vorba despre unul dintre tramvaiele Bozankaya, introduse recent pe traseu. Nu se știe dacă vor fi aplicate sancțiuni conducătorului mijlocului de transport vinovat de acroșare, iar incidentul nu a produs victime umane, ci doar câteva pagube mici uneia dintre părțile implicate.

Utilajul Citadin SA, neafectat de incident

După recenta inaugurare a Centrului Intermodal Țuțora, un tramvai din parcul vechi al CTP Iași a fost implicat într-un accident pe șoseaua Arcu.

Miercuri noaptea, 15 iunie 2022, Citadin SA trebuia să se ocupe de reparații aduse părții carosabile pe strada Arcu.

„Pe Anastasie Panu s-a rezolvat problema, iar pe șoseaua Arcu vom continua asfaltarea în fiecare noapte atât cât vremea ne va permite. Între orele 22:00 și 04:00, accesul nu va fi restricționat total”, a anunțat Marius Ionescu, directorul Citadin SA.

În timpul lucrărilor, un vatman grăbit nu a acordat atenție semnalizărilor și a lovit unul dintre utilajele companiei municipale. Este vorba despre un tractor cu cuvă.

„S-a produs aseară un eveniment minor între un tramvai și un utilaj al nostru, un tractor cu cuvă mai exact, dar nu au fost probleme, nu a fost un incident grav. A fost doar o ștergere între ele. Nu a apreciat corect vatmanul distanța”, a explicat Marius Ionescu.

Directorul Citadin SA a confirmat că este vina vatmanului CTP Iași, care nu a aproximat bine distanța.

„Practic se executau lucrări, era semnalizat, era totul în regulă. Nu a venit poliția, nu sunt avarii, cel puțin la utilajul nostru. A fost un eveniment minor cauzat de o lipsă de apreciere a distanței”, a explicat Marius Ionescu pentru reporterii BZI în legătură cu accidentul de pe strada Arcu din Iași, în care un tramvai CTP Iași a lovit un tractor cu cuvă.

 

 

 

Comentarii
  • Dacă Aveți doar angajate venite din Night Cluburi din Italia , normal ca se mai confunda barele de protecție și uite na acidente 🤣🤣🤣🤣

  • dar CITADIN S.A de ce incalca legea si sparge si face lucrari in asfalt dupa 22:00 ? poluare fonica, perturbarea linistii locatarilor

  • dar CITADIN S.A de ce incalca legea si sparge si face lucrari in asfalt dupa 22:00 ? poluare fonica, perturbarea linistii laocatarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *