Prima pagină » Actualitate » Accident naval pe brațul Sulina, două nave s-au lovit, în zona milei 19 – FOTO, VIDEO

Accident naval pe brațul Sulina, două nave s-au lovit, în zona milei 19 – FOTO, VIDEO

28 aug. 2024, 14:53,
în Actualitate

Un accident naval s-a produs în urmă cu câteva ore pe brațul Sulina, cel mai scurt și mai drept braț al Deltei Dunării. Două nave s-au lovit în zona milei 19. Momentan nu sunt raportate victime. Din imaginile surprinse de un amator se poate vedea faptul că nava te tip Cargou este avariată serios. Aceasta ar avea pavilion naval Panama:

” Uitați fraților pe brațul Sulina cum un vapor s-a pus curmeziș pe braț, iar celălalt nu a putut frâna. Știți bine cei care cunoașteți tehnica la vapoare. Nu a putut frâna, nu a putut să treacă pe lângă. Uitați ce ce catastrofă. S-a dus prea mult în stânga și celălalt prea aproape de mal. La atins pe celălalt. ” e un comentariu la un filmuleț publicat pe rețelele de socializare.

Nava maritimă SUNDRY, sub pavilion Panama, naviga în aval de la Izmail cu destinația Tunisia, având la bord o încărcătură de 6.228 de tone de orz. În timpul deplasării, nava a suferit o defecțiune la motorul principal, ceea ce a determinat echipajul să ancoreze de urgență. În timpul acestei manevre, nava a fost lovită de tancul MAZU XIAO, sub pavilion Liberia, care naviga în amonte de la Constanța spre Izmail, transportând 6.620 de tone de motorină.

Nava MAZU XIAO și-a continuat drumul în amonte și va ancora în rada portului Tulcea pentru investigații suplimentare privind incidentul. Nava SUNDRY a suferit avarii în zona pupa și va fi oprită la Sulina pentru cercetări.

Navigația pe Canalul Sulina se desfășoară normal și nu au fost raportate semne de poluare.

Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele și circumstanțele producerii acestui incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
28 august 2024
28 august 2024