Prima pagină » National » Accident între un microbuz și un autocar, cu 37 de persoane implicate! Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie
Accident între un microbuz și un autocar, cu 37 de persoane implicate! Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie

Accident între un microbuz și un autocar, cu 37 de persoane implicate! Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie

16 aug. 2024, 18:00,
în National

Un accident rutier grav a avut loc în județul Constanța, unde un autocar și un microbuz au fost implicate, afectând un total de 37 de persoane. În urma incidentului, autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a anunțat vineri, 16 august, că a intervenit la locul accidentului, care s-a produs pe podul de la ecluza Cernavodă. În accident au fost implicate 37 de persoane.

Cinci persoane au fost rănite

La fața locului au fost trimise o autospecială cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, o autospecială pentru transportul victimelor multiple și trei echipaje SMURD.

„Conform primelor informații, pasagerii din autocar nu au necesitat îngrijiri medicale, în timp ce toate cele 13 persoane din microbuz (șapte copii și șase adulți) au primit asistență medicală și au fost transportate la Spitalul din Cernavodă cu traumatisme minore”, au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a precizat că accidentul s-a produs pe DN 22C, între Constanța și Cernavodă, în apropierea localității Cernavodă.

„Potrivit informațiilor preliminare, cinci persoane au suferit răni ușoare și urmează să fie evaluate medical”, a transmis Centrul Infotrafic.

Un alt accident grav cu autocar în Ankara

Într-un alt incident tragic, cel puțin unsprezece persoane au pierdut viața, iar alte 26 au fost rănite vineri, 9 august, când un autocar a lovit un pod la Ankara, conform unui prim bilanț oferit de guvernatorul capitalei turce, relatează AFP.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5:00, ora locală, când un autocar plin cu pasageri, venind din Eskisehir (centru), a intrat în coliziune cu un pilon de pod pe o autostradă din apropierea Ankarei, potrivit News.ro.

La fața locului au intervenit numeroase echipaje de salvare, conform postului turc TRT. Guvernatorul Ankarei, Vasip Sahin, a declarat că „nu există urme de frânare la locul accidentului, ceea ce sugerează că șoferul ar fi adormit la volan”.

Accidentele de autocar sunt frecvente în Turcia. Într-un incident anterior, din luna mai, zece persoane au murit și alte patru au fost rănite într-o coliziune între un autobuz, două mașini și un camion pe o autostradă în apropiere de Mersin (sudul Turciei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *