Prima pagină » Actualitate » Accident în Harghita. O persoană a murit după ce un autoturism cu cinci oameni a căzut într-o prăpastie
Accident în Harghita. O persoană a murit după ce un autoturism cu cinci oameni a căzut într-o prăpastie

Accident în Harghita. O persoană a murit după ce un autoturism cu cinci oameni a căzut într-o prăpastie

22 iul. 2024, 14:00,
BZI.ro, în Actualitate

O mașină în care se aflau cinci persoane s-a prăbușit, luni dimineața, 22 iulie, într-o prăpastie din Harghita. Persoana încarcerată a fost eliberată din mașină și transportată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc de către elicopterul SMURD pentru tratament medical.

După evaluările efectuate la fața locului, s-a decis ca și celelalte trei persoane să fie transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ.

„La sosirea forţelor de intervenţie, la faţa locului au fost găsite 5 persoane: din nefericire, 1 persoană decedată, 1 persoană încarcerată, iar alte 3 conştiente, cooperante şi neîncarcerate. Pompierii acţionează pentru extragerea persoanei încarcerate din autoturism, iar celelalte persoane sunt evaluate la faţa locului de către echipajele medicale”, a informat ISU Harghita.

O mașină cu cinci persoane a căzut într-o prăpastie din Harghita

Conform ISU Harghita, o persoană a fost găsită decedată la locul accidentului, în timp ce alta era încarcerată. Celelalte trei persoane au fost găsite conștiente și cooperante, fiind evaluate de echipajele de salvare.

„În această dimineață, în jurul orei 10:00, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost informat despre producerea unui accident rutier pe DN 11B, pasul Cașin/Nyerges, unde un autoturism cu cinci persoane a căzut într-o prăpastie”, a anunțat luni ISU Harghita, conform News.ro.

La locul incidentului au fost mobilizate mai multe resurse din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc: o autospecială de primă intervenție și hidroperforare, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD, fiind alertat și elicopterul SMURD.

În sprijin, s-au deplasat echipaje Salvamont, SVSU Cozmeni și SAJ cu medic, a mai anunțat ISU Harghita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *