Prima pagină » International » Accident grav de autobuz în Peru. 21 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite
Accident grav de autobuz în Peru. 21 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite

Accident grav de autobuz în Peru. 21 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite

17 iul. 2024, 10:40,
în International

Marți, un autobuz a căzut într-o râpă în sudul statului Peru, omorând cel puțin 21 de persoane și rănind alte 20, a anunțat poliția locală.

Peru se confruntă frecvent cu accidente rutiere mortale, peste 3.300 de oameni pierzându-și viața anul trecut pe șosele.

Accident grav de autobuz în Peru

Autobuzul, care transporta peste 40 de pasageri, se îndrepta de la Lima spre regiunea andină Ayacucho. Vehiculul a derapat de pe o stâncă înaltă de aproximativ 200 de metri în primele ore ale dimineții, a declarat directorul diviziei de siguranță rutieră, Jhonny Valderrama, la postul de radio RPP, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Cei 20 de răniți au fost transportați la spitale, în timp ce echipele de salvare lucrau la recuperarea cadavrelor din epavă. Accidentele sunt frecvente pe drumurile adesea întortocheate și muntoase din Peru, din cauza vitezei excesive, a întreținerii precare a drumurilor, a lipsei de semne de circulație și a aplicării laxe a regulilor de conducere.

Anul trecut, țara a înregistrat mai mult de 3.300 de decese în urma a peste 87.000 de accidente rutiere. În luna mai, 17 persoane au murit într-un accident de autobuz similar pe același drum.

„Aș dori să îmi exprim sincerele condoleanțe familiilor care și-au pierdut persoanele dragi”, a declarat reporterilor ministrul Transporturilor, Raul Perez. Cauza ultimului accident nu a fost stabilită. Conform datelor oficiale, 70% din accidentele din Peru se datorează factorilor umani, cum ar fi incompetența sau oboseala șoferilor.

Un alt accident grav în Peru

Într-un incident similar recent, un autobuz plin cu pasageri a căzut într-o prăpastie adâncă de 150 de metri în regiunea montană Cusco, provocând moartea a 18 persoane și rănirea altor 25. Autobuzul se deplasa pe un drum îngust și periculos când șoferul a pierdut controlul din cauza vitezei excesive și a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Echipele de intervenție au avut dificultăți în a ajunge la locul accidentului din cauza terenului accidentat și a vremii nefavorabile. Acest incident subliniază încă o dată pericolele constante ale drumurilor peruviene și necesitatea unor măsuri mai stricte de siguranță rutieră.

„Suntem profund întristați de tragicul accident care a avut loc în regiunea montană Cusco, unde un autobuz a căzut într-o prăpastie, rezultând în moartea a 18 persoane și rănirea altor 25. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile și prietenii celor afectați de această tragedie. Echipele de salvare fac tot posibilul pentru a ajunge la locul accidentului și a acorda ajutorul necesar celor răniți.

Acest incident subliniază încă o dată pericolele cu care ne confruntăm pe drumurile noastre și necesitatea urgentă de a îmbunătăți condițiile de siguranță rutieră în țara noastră. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a investiga cauzele acestui accident și pentru a implementa măsuri care să prevină astfel de tragedii în viitor. Este esențial să asigurăm întreținerea corespunzătoare a drumurilor, aplicarea strictă a regulilor de trafic și educarea șoferilor pentru a reduce riscurile pe care le întâmpinăm pe șosele.

În aceste momente dificile, facem apel la toți cetățenii să fie vigilenți și să respecte regulile de circulație pentru a preveni alte accidente. Condoleanțele noastre sincere se îndreaptă către toți cei afectați de acest eveniment tragic”, a declarat ministrul Transporturilor, Raul Perez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 august 2024
16 august 2024