Prima pagină » Actualitate » Accident feroviar în Prahova! Un tren cu 50 de pasageri a intrat în coliziune cu un camion
Accident feroviar în Prahova! Un tren cu 50 de pasageri a intrat în coliziune cu un camion

Accident feroviar în Prahova! Un tren cu 50 de pasageri a intrat în coliziune cu un camion

31 mart. 2023, 23:29,
în Actualitate

În această seară a avut loc un accident feroviar în județul Prahova. Din primele informații, se pare că un tren în care se aflau 50 de călători a lovit un camion.

În urma evenimentului, patru persoane au primit îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. Trenul, care aparţine unui operator privat, va ajunge la destinaţie cu aproape o oră întârziere.

Accidentul a avut loc la o trecere cu calea ferată din comuna Măgurele

Trenul implicat în accident, cu indicativul 10257, aparţine operatorului privat TFC şi, conform estimărilor, „va ajunge la destinaţie cu 50 de minute întârziere”, transmit oficialii CFR Infrastructură.

Pe ruta Ploieşti Nord-Măneciu circulă doar trenurile operatorului privat. Această rută a fost închisă timp de mai mulţi ani. Accidentul a avut loc la o trecere cu calea ferată din comuna Măgurele, judeţul Prahova, unde un tren care circula pe ruta Ploieşti-Măneciu a lovit un camion cu două remorci încărcate cu lemn.

Una dintre remorci, care a fost lovită de garnitura feroviară, s-a răsturnat

În tren se aflau 50 de pasageri, iar în urma impactului patru dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Ulterior, cele patru persoane au refuzat să fie transportate la spital.

Una dintre remorci, care a fost lovită de garnitura feroviară, s-a răsturnat, fără a pierde încărcătura. În urma impactului, compartimentul motor al trenului a fost avariat.

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să îl tracteze, în Galați

Reamintim că la data de 25.03.2023, a avut un accident ferovier în Galați, unde conductorul trenului a decedat la spital.

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să îl tracteze. În urma impactului o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR, într-un comunicat de presă.

Accidentul feroviar din gara Galați s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni tehnice

Accidentul feroviar din gara Galați s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni tehnice, a declarat liderul de sindicat CFR, Rodrigo Maxim, la Digi24.

„Era un mecanic cu experiență, dar locomotiva nu l-a mai ascultat. El trebuia să se cupleze la tren. Mergea cu viteza mai mică, însă trenul n-a mai ascultat comanda mecanică. Este o problemă tehnică. Locomotiva a avut probleme. Graduatorul s-a defectat și n-a mai ascultat comenzile. Crește treptele și dă viteză. Ca accelerația la mașină. Multe locomotive au probleme”, a declarat Rodrigo Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *