Prima pagină » Local » Accident evitat la limită, în Podu Roș! Vatmanul a tras disperat de manetă după ce un șofer a trecut pe roșu: „Aveam tramvaiul plin de călători”

Accident evitat la limită, în Podu Roș! Vatmanul a tras disperat de manetă după ce un șofer a trecut pe roșu: „Aveam tramvaiul plin de călători”

26 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Un vatman de la CTP a evitat un accident la limită în Podu Roș, după ce un conducător auto inconștient i-a tăiat calea. Deși s-a încadrat greșit și avea roșu pentru virajul la stânga, acest lucru nu a contat pentru șoferul teribilist

Incidentul s-a întâmplat luni, 24 iunie 2024, în jurul orei 14:00, în Podu Roș. Vatmanul aștepta la semafor liniștit pentru a putea înainta spre Palat, iar după ce a pornit, deodată i-a apărut în cale o mașină cu o remorcă în spate. Șoferul autovehiculului avea roșu pentru virajul la stânga și nici nu s-a încadrat corect. Vatmanul a tras cât de tare a putut de manetă pentru a opri vagonul, evitând milimetric coliziunea.

Vatmanul a evitat la limită un accident în Podu Roș

Călătorii au stat cu sufletul la gură când au văzut că vatmanul frânează brusc tramvaiul. În ciuda faptul că a fost claxonat, șoferul autovehiculului nu a oprit și a încercat să forțeze virajul la stânga. Doar că a rămas blocat, deoarece mașinile de pe contrasens aveau verde, iar el nu putea trece. Astfel, tramvaiul a fost aproape să lovească remorca din spatele mașinii. Acest lucru nu s-a întâmplat datorită reacției vatmanului. Poliția ar trebuie să se sesizeze în acest caz.

„Foarte mulți șoferi nu mai țin cont de regulile de circulație, de semafoare, nu se încadrează corespunzător, nu se asigură la schimbarea direcției de mers, astfel că ne pun pe noi în dificultate. Orice accident produs pe calea de rulare a tramvaielor produce blocaje mari în trafic și disconfort în rândul șoferilor și, bineînțeles, al călătorilor. Noi încercăm pe cât posibil să evităm orice impact dintre mijlocul de transport și ceilalți participanți la trafic, însă nu de fiecare dată reușim. Șoferii trebuie să conștientizeze faptul că un mijloc de transport reprezintă un simbol al orașului și trebuie respectat și protejat în trafic. Efectiv, am tras cu toată forța de manetă ca să nu intru în el, nu mă așteptam să facă deodată stânga, deoarece avea roșu. În momentul acela, am acționat rapid, mai ales că aveam un tramvai plin de călători”, povestește Emilian Râpanu, vatman la CTP Iași.

Astfel de situații sunt din ce în ce mai dese, iar vatmanii au tot felul de probleme pe străzile din Iași.

„Din experiența mea, cred că cele mai multe accidente cu mijloacele de transport în comun s-au produs datorită neasigurării la schimbarea direcției de mers. Consider că ar fi necesare mai multe benzi unice dedicate mijloacelor de transport în comun și aici pot aduce în discuție prelungirea benzii unice de la Podu Roș către Hotel Hampton, pentru că, pe perioada unui an școlar, durata deplasării acestei distanțe se realizează într-un timp foarte lung, deoarece se stă mai mult în coloană”, a mai spus vatmanul.

Un șofer s-a apucat de drifturi în Copou

Vatmanul a mai surprins un alt incident în trafic. Un șofer s-a apucat să facă drifturi în rondul din Copou, fără să îi pese că ar fi putut pune în pericol alți oameni.

„Incidentul a avut loc pe 23 iunie 2024, pe la ora 20:00, am ajuns cu tramvaiul la rondul din Copou când am surprins imaginile. Atunci am văzut un șofer cum se învârte prin rond. Am văzut că la un moment avea comportament agresiv și tura mașina. Am reușit să îl filmez cum făcea drifturi în rond, noroc că nu era în fața tramvaiului”, a precizat vatmanul.

Vatmanul a evitat la limită accidentul în Podu Roș, însă apar tot mai multe probleme de acest fel.

Comentarii
  • NT, desigur, preferaii mei in trafic. Sunt mai multi aici decat la ei acasa.

  • Asta e una din situatiile critice facuta public. Cate mai evita saracii vatmanii. Merg zilnic cu tramvaiul si tot ii aud claxonand. Trebuie ca vatmanul sa se asigure pentru sofer nu invers. Mai multa atentie in trafic din partea soferilor nu ar strica. Sa le dea Dumnezeu sanatate si putere de munca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *