Prima pagină » Local » Accident deosebit de grav în Țibana, județul Iași. Trei copii au fost acroșați de un autoturism – EXCLUSIV/ FOTO – UPDATE

Accident deosebit de grav în Țibana, județul Iași. Trei copii au fost acroșați de un autoturism – EXCLUSIV/ FOTO – UPDATE

26 mai 2023, 07:05, 5 ,
în Local

În cursul serii de joi, 25 mai 2023, în localitatea Țibana a avut loc un accident grav care s-a soldat cu doi răniți. În evenimentul rutier au fost implicați doi copii care au fost acroșați de către un autoturism în momentul în care stăteau în fața unei curți.

Vă aducem aminte faptul că în cursul zilei de joi, 25 mai, un alt accident rutier a avut loc în municipiul Iași. Din accidentul din municipiu a rezultat o victimă ce era conștientă și neîncarcerată.

„La data de 25 mai a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Iași au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că, pe DJ 248 A satul Domnița, din comuna Țibana a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă ar fi intat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, apoi ar fi acroșat două minore și ulterior ar fi acroșat gardul unui imobil.

În urma acestui accident rutier a rezultat rănirea a trei minore (două care s-ar fi aflat pe spațiul verde și una din autoturism) care au fost transportate la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, la fața locului, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a transmis IPJ Iași.

UPDATE: Fetița în vârstă de 12 ani (n.red. autoritățile au comunicat inițial vârsta de 13 ani ) a decedat. DETALII AICI

UPDATE: O cameră de filmat a surprins momentul accidentului rutier din care a rezultat decesul unei fetițe și rănirea gravă a alteia. DETALII AICI

UPDATE: Ea este fetița care a murit ca urmare a accidentului rutier mortal. DETALII AICI

Accident grav în Țibana, județul Iați

Conform informațiilor primite de către jurnaliștii BZI.RO, accidentul rutier a avut loc în comună Țibana, sat Domnița din județul Iași. Un autoturism care a derapat a intrat din plin în trei  copii ce se aflau în fața unei curți. Cei doi copii au vârsta de 13, respectiv 11 ani:

” Din accidentul de la ţibana Domnița , în urma derapării, sau pierderii controlului unui autovehicul fost acroșate 2 copii din faţa unei curți. ” precizează autoritățile.

Conform sursei citate se pare că copilul în vârstă de 13 ani a intrat în stop cardio respirator și nu prezintă activitate electrică. Medicii ajunși la fața locului au început manevrele de resuscitare

”GL. de aproximativ 13 ani este în stop cardio respirator asstolie, apoi activitate electrică fără puls pentru care s-au început manevrele de resuscitare. Prezintă un politraumatism din accidentul rutier, un sever traumatism cranio cerebral cu policontuzie otoragie epistaxis, un traumatism toracoabdominal sever. A fost preluat de către un echipaj SAJ tip C2 cu medic, iar după 25 de minute a fost dirijat la Spitalul Sf. Maria din Iași” precizează prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Al doilea copil, în vârstă de 11 ani a suferit un politraumatism prin accident rutier, un traumatism cranio cerebral sever și a fost preluat și transportat la același spital:

” C.A.P, 11 ani, politraumatism prin accident rutier, pieton cu traumatism cranio cerebral sever 10 epistaxis, traumatism abdomeninal sever, abdoment acut posttraumatic, hemoragie cerebrală. Victima a fost preluată de către un echipaj ESA și transportată la Sf. Maria.”

În fine, din accidentul rutier a mai existat o a treia victimă. Vorbim despre o pacientă din autoturismul care a derapat și care este conștientă și stabilă dar care are o fractură. Aceasta a fost preluată de către un echipaj EPA. Polițiștii rutier au dat comunicării posibila cauză a producerii accidentului rutier din Țibana. Detalii despre cauzele producerii accidentului le puteți afla dând click pe link.,

Poate cel mai grav accident din ultima perioadă care s-a produs în județul Iași și în care a fost implicat un copil a avut loc în Lețcani. Vă aducem aminte că atunci, în accidentul rutier, și-a pierdut viața un bebeluș. Acesta traversa, alături de tată, pe trecerea de pietoni, iar șoferul unui TIR pur și simplu l-a zdrobit. De altfel, polițiștii rutieri recomandă tuturor șoferilor maximă atenție mai ales în zona trecerilor de pietoni pentru că ”Viața are prioritate.”.

 

SURSĂ FOTO: ARHIVĂ

Comentarii
  • Va rog eu NU instalati radare fixe pe drumurile din Romania!!!
    Inca mai avem copii in viata.
    Spor la sentinte cu suspendare!
    Urmatorul!

  • Domnița este sat de români din ăia cu doi se rr la început. Iar acei rromâni stau în stradă frate! Unul, nu de mult, își făcea material (beton) în stradă în fața casei lui. Mereu ciurde de purandei, trebuie să oprești, să-i ocolești că ei nu se feresc din fața mașinii.
    E o tragedie în fond, însă cunoscând acel drum, eu chiar mă mir că nu s-au întâmplat mai multe astfel de accidente până în prezent..

  • Paul Ungureanu

    Cu ajutorul romilor din Domnita , primarul comunei Tibana Gheorghe Rotaru a mai luat un mandat la primarie.(a costat cate 100 lei/persoana). Sper tot cu ajutorul lor , primarul sa ma ia un mandat, insa cu executare. In rest, cat privește etnia, Dumnezeu nu bate cu parul. Gânduri bune.

  • Paul Ungureanu

    Cu ajutorul romilor din Domnita , primarul comunei Tibana Gheorghe Rotaru a mai luat un mandat la primarie.(a costat cate 100 lei/persoana). Sper tot cu ajutorul lor, primarul sa ma ia un mandat, insa cu executare. In rest, cat privește etnia, Dumnezeu nu bate cu parul. Gânduri bune.

  • Sti tu că sunt Romi domnul Ungureanu ?Tu le sti pe toate românul curului ce ești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`