Prima pagină » Local » Accident de muncă la Daroconstruct, în municipiul Iași! Un cetățean nepalez a fost rănit grav – UPDATE

Accident de muncă la Daroconstruct, în municipiul Iași! Un cetățean nepalez a fost rănit grav – UPDATE

19 iul. 2024, 19:28, 1 ,
în Local

Un accident de muncă a avut loc la firma Daroconstruct SRL, companie administrată de afaceristul Giani Canschi. Din informațiile deținute de reporterii BZI, un cetățean nepalez a fost rănit grav.

UPDATE 22.07.2024: Conducerea ITM Iași a transmis un punct de vedere cu privire la accidentul de muncă.

„În această perioadă numărul accidentelor care au loc la muncă este în creștere. În data de 16.07.2024, un lucrător în vârstă de 27 de ani, având ocupația de muncitor necalificat și o vechime la locul de muncă de aproximativ 2 ani, de la o societate comercială din Iași ce desfășoară lucrări în domeniul construcțiilor a fost accidentat grav în timp ce se afla  la organizarea de șantier din localitatea Valea Seacă, jud. Iași.

Din datele preliminare rezultă că o baterie ce a fost aruncată și găsită în preajma unui utilaj ar fi explodat în mâna victimei producându-i leziuni multiple la nivel mâinii și abdomenului. Utilajul aparține unei firma care desfășura o activitate de prestări servicii societății la care aceasta era angajat.

Victima a fost transportată imediat cu ambulanța la Spitalul Municipal Pașcani, a fost operată și ulterior a decedat în data de 19.07.2024, la spital.

Evenimentul a fost comunicat în scris Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, conform prevederilor legale cercetarea a fost începută de către angajator, dar având în vedere faptul că a survenit decesul victimei, cercetarea a fost preluată de către ITM Iași. Din data de 19.07.2024 evenimentul este cercetat de inspectorii de muncă din cadrul instituției noastre, conform prevederilor legale din Legea nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii republicată cu modificările şi completările ulterioare, Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006 și Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă aprobate prin H.G. nr. 1425/2006 cu modificările şi completările ulterioare.

Obiectul cercetării îl constituie stabilirea împrejurărilor şi cauzelor din punct de vedere a securităţii şi sănătăţii în muncă, care au condus la producerea evenimentului, ce s-a soldat cu decesul lucrătorului K.G., a reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare şi respectiv pentru determinarea caracterului accidentului”, a transmis ITM Iași.

Știre inițială

Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale. Momentan nu se cunoaște care este starea victimei.

O persoană, a oferit sub anonimat câteva detalii despre incident și se pare că ar fi vorba despre o mușamalizare.

„Am auzit că ei au vrut să ascundă dovezile de pe camerele de supraveghere. Acolo tot timpul sunt probleme, dar nimeni nu vrea să vorbească din cauza amenințărilor”, a spus persoana care dorește să nu îi fie dezvăluită identitatea.

Firma lui Giani Canschi, lucrări de mântuială la ApaVital

Firma lui Giani Canschi a câștigat licitația pentru modernizarea rețelei de apă din zona Pașcani, de la ApaVital, însă lucrările lasă de dorit. Oamenii au ajuns să înoate în noroaie după ce muncitorii companiei au distrus străzile

Localnicii din Gâștești au sesizat situația după ce muncitorii firmei s-au întors pe aceeași stradă de mai multe ori și de fiecare dată au distrus drumul, reparat în prealabil. Străzile sunt absolut impracticabile acum, terenul a fost denivelat din cauza săpăturilor, iar în urmă a rămas doar noroi. Având în vedere că în această perioadă au fost precipitații, s-au format bălți. Pentru a putea avea acces la apă potabilă, ca într-o societate modernă, oamenii din comunitate trebuie să treacă prin acest calvar.Localnicii sunt disperați de situația în care au ajuns, iar acum cer explicații de la companie, însă li se spune să aștepte finalizarea lucrărilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 august 2024
17 august 2024