Prima pagină » Local » Accident cumplit la Leţcani! Un copil de 3 ani a fost decapitat, iar altul de 6 ani a fost rănit, după ce un TIR i-a lovit pe trecerea de pietoni – EXCLUSIV, UPDATE, GALERIE FOTO, VIDEO

Accident cumplit la Leţcani! Un copil de 3 ani a fost decapitat, iar altul de 6 ani a fost rănit, după ce un TIR i-a lovit pe trecerea de pietoni – EXCLUSIV, UPDATE, GALERIE FOTO, VIDEO

19 apr. 2023, 10:37, 42 ,
în Local

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident rutier la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI, se pare că incidentul auto a avut loc în Leţcani.

UPDATE8: Prof. dr. Diana Cimpoeșu a transmis detalii despre starea de sănătate a bărbatului implicat în accidentul rutier.

„Tatăl din accidentul de la Leţcani are ruptura splenică, fractura bazin. A fost trimis direct în sală, 1 chirurgie”, a adăugat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

UPDATE7: Momentul producerii accidentului rutier a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

UPDATE6: Tatăl în timp ce traversa avea în brațe copilul de 3 ani. În urma coliziunii, micuțul a fost decapitat.

Aceștia cu puțin timp înainte fuseseră la medicul de familie. Cei trei se îndreptau spre casă.

UPDATE5: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a transmis detalii despre starea de sănătate a victimelor.

„Accident rutier la Leţcani. Un TIR a acroşat un tată cu 2 copii. Un copil decedat de 3 ani. Al doilea copil de 6 ani este stabil hemo dinamic. A fost preluat de SAJ şi va fi transportat la UPU Pediatrie, Spitalul Sf. Maria din Iaşi.
Tatăl, în vârstă de 39 ani, este policontuzionat, stabil hemo dinamic, a fost preluat de TIM şi va fi transportat la UPU Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

UPDATE4: În urmă accidentului rutier, a mai rezultat o victimă. Un bărbat de 39 ani a fost rănit. Acesta împreună cu copilul sunt transportați la spital.

„În urma evenimentului rutier au rezultat 3 victime, 1 adult și 2 copii. Un copil este decedat la locul intervenției, iar celelalte 2 victime au fost transportate la spital. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări”, a mai adăugat ISU Iași.

La fața locului s-a deplasat și o echipă pentru a prelua trupul neînsuflețit al copilului de 3 ani. Va fi transportat cel mai probabil la IML Iași.

UPDATE3: Copilul decedat avea vârsta de 3 ani, iar celălalt rănit are vârsta de 6 ani.

Cei doi copii traversau strada regulamentar!

UPDATE2: Se pare că șoferul TIR-ului nu consumase alcool.

„Astăzi, 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui accident rutier mortal, pe DN 28, pe raza localității Lețcani.

Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroșat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ,,vătămare corporală din culpă”.

În acest moment, traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de mers”, a transmis IPJ Iași.

UPDATE: Șoferul unui TIR nu a oprit la trecerea de pietoni și a acroșat doi copii. Din nefericire, unul dintre minori a decedat.

Apelul la numărul unic de urgență 112 s-a făcut la 10.20. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers.

„Accident rutier produs în localitatea Lețcani, pe DN 28, unde un TIR a dat peste 2 minori la trecerea de pietoni. Din primele informații ar fi un minor decedat și unul inconștient. Intervine Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu 1 ASAS (autospecială de stingere cu apă și spumă), 1 AID (descarcerare), 1 EPA (echipaj de prim ajutor), 1 TIM (terapie intensivă mobilă) și 2 echipaje de la SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) Iași”, a transmis ISU Iași.

Știre inițială

Cel puţin o persoană a fost rănită.

Nu se cunosc cauza producerii accidentului rutier şi starea de sănătate a victimelor.

La faţa locului se aşteaptă un echipaj medical şi poliţiştii rutieri.

Revenim cu detalii!

Comentarii
  • Rebegea Camionagiul

    Eu sunt Rebegea camionagiu de cursa lunga, sofer profesionist. Mi se mai spune si Rebegea Magnetarul, magnetarul regele soselelor, bucatarul din vagon sau pisoarca la roata din spate. Aceasta meserie a mea este nobila, am principii de la care nu ma abat (colegutii si sfantul Magnet). Magnetul cand nu-i pe cutie il port la gat ca pe talisman (ma apara de toate relele statului). Eu sunt smecher nu dorm la pensiune sau mananc la restaurant. Liber colegutu intrarea in Letcani…dai pedala ca intarzii la incarcare.

  • Irinel Toma.

    Interzice-ti naibii statiile !!! Bagati radare fixe, mobile, ascunse !!! Amendatii pe cei care merg pe acostamentul ala nenorocit !!!

  • Asa e cand faci drumuri europene si centuri prin mijlocul satului. Pe unde a lasat urme caruta, pe acolo au facut drumul. Mari idioti!

  • soferii pulii

    omorat!!!bagami as pl infamilia lui de gunoi

  • pont pentru politistii adevarati

    Cati din astia nu sunt. Mai ales cu turisme. A se avea in vedere autoturismul audi alb A6 cu numarul de inmatriculare IS12PZY al carui conducator auto in varsta de vreo 20 si ceva de ani se crede mare smardoi in trafic si conduce haotic prin oras, sicaneaza conducatorii auto , nu acorda prioritate pietonilor, trece pe culoarea rosie a semaforului, si daca-i atragi atentia, civilizat, el ameninta si urla ca n-are nimeni ce sa-i faca. Politistii daca o sa-l opreasca in trafic, pentru verificari, vor avea mari surprize in ceea ce priveste persoana de la volan, actele autoturismului si ceea ce se gaseste in masina.

  • Viteza si durere in paispe. Fara radare fixe nu va fi bine. Un dobitoc care va trai linistit. Un copil care nu va ajunge sa vada cum e viata.

  • iesean iesean

    Viteza si durere in paispe. Fara radare fixe nu va fi bine. Un dobitoc care va trai linistit. Un copil care nu va ajunge sa vada cum e viata.

  • Radar 24 /24 si amenzi pe masura + altele…. Daca mergi regulamentar esti clacsonat sa „fugi” pe acostament. Cand se vor lua MASURI?????????? In oras se parcheaza pe zebre, la 10 cm de ele, nu se respecta nici o regula…….

  • Aceasta trecere de ce nu are refugiu ca celelalte doua?

  • Are statie ??? ARE !!! Un colegut amabil…am ceva controale la Letcani ??? Liber colegu Letcaniul !!! Liber pana la Pascani de-acolo am plecat !!! Multumesc colegu ! Aveai liber intrarea in Iasi. Doamne ajuta !!!

  • Desfiinta-ti naibii acostamentul ala !!! Care-i prins pe acostament…AMENDA !!!

  • Operatiunea politiei romane :speed: in perioada 17.04.-23.04 …Despescu salta de fericire numai rezultate au…. cu toate radarele scoase in strada.

  • Radu mamii, raduleeeee

    BMW IS 79 RDU….. din Letcani e cocalarul. Radu Constantin cu iataganul in masină!!!

  • E plin orașul de șoferi cărora dacă le dai un test de 26 întrebări, nu știu dacă fac 10 corecte!!!!!Am văzut la volan destule persoane care habar nu au sa lege 2 cuvinte coerente,care nu au nici 4 clase, și ma roade curiozitatea cum au reușit aia sa devina șoferi!Și uitați ce se întâmplă când sunt lăsați sa conducă tot felul de inconștienți…Cum dracu sa spui ca nu ai văzut pietonii?????Pai dacă nu vezi frate ce cauți la volan????

  • justiție nedreaptă

    Legile și pedepsele prea indulgente datorate pensionabililor speciali nu pot conduce decât la incurajarea infracționalității și nu la scăderea ei. Pe lângă faptul că plătim un aparat administrativ supradimensionat care nu face nimic pentru dezvoltarea unei infrastructuri adecvate, acești paraziți sociali încurajează nerespectarea legislației, șmechereala… pedepsele se aplică cu mare întârziere și cu suspendare, ca să nu le mai pese vinovaților…. Oameni buni, ieșiți în stradă, protestați, nu mai votați golani care ne sărăcesc și ne omoară.

  • Este o nenorocire, un suflet nevinovat s-a pierdut.
    Dar lasati un pic rautatea asta care o aveti, nu stiti exact ce s-a intamplat.
    Eu personal vad mai multe probleme in aceasta nenorocire:
    1. Pasarele in locul trecerilor de pietoni in zonele cu trafic intens.
    2. Lipsa de atentie din partea tatalui……te arunci in traversare fara sa te asiguri, fara sa ai contact vizual cu soverul…vezi ca vine ditamai camionul…”E DREPTUL MEU SA TRAVERSEZ, TU TREBUIE SA OPRESTI!”. Pietonii sunt cei mai problematici, nu tin cont de nimic cand se angajeaza in traversare. Toata lumea cu dreptul lor….uite asa se pierd vieti nevinovate.
    3. Soferul dormea pe el ? Drumul este drept, ai vizibilitate.. ceva a fost acolo, capul in telefon, pietonul a sarit.. viteza nu cred ca era mai mare de 60-70 km/h

    Aveti rabdare, sigur o sa apara o filmare. Nu mai judecati atat fara sa aveti toate informatiile.

  • radare si camere de luat veder in localitati si pe sosele………………….sa vina amenzile acasa !!!!!!

  • politie nu vezi in localitati. Puneti bre camere de luat vederi in localitati , pe sosele- sa le vina amenzile acasa !!!!!!!!!!! Nu vezi politie pe nicaieri

  • Da mai ca acu tot labaru’ ajunge sofer de tir si el se grabeste , FMMMM . Ce e atat de greu sa faca 1 pasaj subteran ….trecerea e degeaba daca bovolii nu opresc . soferul nu are scuza .
    Chiar ieri am vazut un motociclist mergea pe canta cu 120km/h … apoi cind moare …vai saracul …

  • De ce scrieți minciuni? Sunt martori care au participat la tragedie, respectivul șofer a oprit și acordat prioritate unor pietoni după care si-a pus „namila”in mișcare fără se se mai asigure ca mai sunt pietoni. Unul dintre soferi a încercat sa-l avertizese dar bănuiesc ca telefonul era prioritatea încât sa nu observi nimic.

  • la fel ca si IESEAN, si eu cred ca problema principala este conduita in trafic, insa cu o nuanta. Lipsa politiei pe traseu si lipsa multor masuri (radare fixe, camere etc) face ca sa ajungem aici. Politia este ineficienta si nu este trasa la raspundere. Contabilizati cite mii de politisti sint in Iasi si daca mergeti de la Iasi la Tg Frumos nu vedeti niciunul. Aici e cauza.

  • Soric, trebuie sa se mai piarda multe suflete nevinovate ca sa intelegi ca esti un ZERO. N-ai nici o treaba cu rutiera? Tii masinile parcate pe dreapta, te plangi ca nu ai oameni dar nu faci nimic pentru a indrepta situatia.
    Mizerie la BPR Iasi. Mare mizerie.
    Pleaca si lasa-ne…!!!

  • in secolul 21, al tehnologiei, in municipiul Iasi, oras ce se lauda cu softisti, informaticieni, cu facultate de informatica etc, macazul se schimba cu ranga. Vedem zilnic exemple, in care, vatmanul, desi legea circulatiei nu-i permite, iese din cabina si lasa tramvaiul chiar si plin cu calatori (la starea tehnica a acestora, oricind se poate intimpla o catastrofa), coboara pe carosabil cu ranga in mina, o infinge intre linii, schimba macazul , apoi urca si pleaca mai departe. Nu mai cereti radare fixe, camere etc pe drumurile externe. Ele nu exista nici in oras, iar daca exista (camere) nu folosesc la nimic. Nu-i pasa nimanui si sintem din lumea a 3 a.

  • Institutiile statului au obligatia de a proteja cetatenii. De asta platim impozite. In lumea civilizata, traiesc oameni cu nivele diferite de educatie. Politia si autoritatile isi insa fac treaba. Se respecta regulile si daca nu, imediat, apare sanctiunea. Cum de ? Pt ca peste tot sunt camere radar fixe, cocoase etc. Asa ca, institutiile statului trebuie sa-si faca treaba altfel murim ca prostii in secolul tehnologiei. E suficient ca primarii, viceprimarii, directorii de la nivel national si local, sa se uite peste statistici si sa vada cate victime si cite accidente de circulatie se inregistreaza in Romania. Se moare ca pe front in razboi. Cauzele sint viteza excesiva, drumuri prost semnalizate, indisciplina, stationari aiurea, incetatenirea ca oricum ai conduce, in afara ce ceva radare mobile, nu ti se poate intimpla nimic etc. Nici nu ai nevoie de multa politie atita timp cit exista tehnologie.

  • Asta se intampla daca nu respecta nimeni trecerile de pietoni si li se pare normal soferilor…

  • In tarile cu apa calda la robinet, pe astfel de drumuri, se pune un semafor. Cind ajunge pietonul, apasa pe buton, asteapta verde si apoi traverseaza. Cit nu sint pietoni, semaforul ramine sta pe rosu. Nu-i dificil, dar in institutiile noastre zace de prostie si indolenta. Regretabil este ca nu sint trasi la raspundere si politia, primarii, administratorul drumului, comisiile de circulatie si altii. Va plati doar autorul accidentului peste ani de judecata. Cam atit. Sintem intr-o stare de neputinta foarte grava. Ne omoara indolenta autoritatilor.

  • Numarati in poze citi politisti au venit. Nu-i intreaba nimeni ce au facut astazi pentru a-si justifica salariul si miile de euro care sint platite pentru un politist (haine, prime, mincare, masini, pensii speciale, pensionare la 40 de ani etc). Aici e cauza principala. Politia ar trebui facuta responsabila pentru ca nu face preventie si lipsa ei se vede pe kilometri buni cind circuli. E jungla si nimeni nu face nimic. Aici e cauza, stimati cetateni .

  • Asigurat RCA la Euroins…

  • Nțțț, nu se potrivește ceva

    Ce de-a comentatori aici ! Pricepuți toți !
    „Uita-ți” și „desființa-ți”, da’ camionul e pe trecere, de unde 60-70 km/h că nu putea opri așa în scurt. Deci, clar, cum bine zicea cineva: omul a oprit, a dat prioritate la pietoni și a pornit nevăzând că se mai aruncă unul cu 2 copii pe trecere. De unde viteză ? Care stație „liber colegu’ ” ?
    Ce vreți, la fiecare trecere câte un polițist să dirijeze circulația ?
    Ați văzut vreo amendă (măcar una) pentru mers în fundul celui din față la intimidare și flash ? Sau depășire coloana prin dreapta, vezi Podu Iloaie chiar în „centru”? Eu n-am văzut decât bmw-urile noi scoase la plimbare, să le vadă lumea.
    P.S. mai „trage-ți” cu ochiul la cartea de gramatică a lui ăla micu, așa, de rușine, că „sunte-ți” prea mulți care nu „ști-ți” să „scrie-ți” dar „ave-ți” permis auto și „comenta-ți” aici atoateștiutori.

  • Duminica, cind e mare interes la noul bazar, podul de la Selgros este plin de masini care stationeaza. In legislatia rutiera acest lucru e interzis. Nu mai spun in ce stare de degradare este acel pod. Majoritatea statiilor de taxi din oras (ex. intersectia de la Cotnari) sint amplasate linga trecerea de pietoni. Marcajele o demonstreaza. Sint mai multe statii de autobuz in oras , unde alveolele sint amplate foarte aproape de trecerea de pietoni sau de semafor. Artera avind 2 benzi, pentru a vira la stinga, autobuzul nu se mai poate inscrie pe banda si atunci TRECE PE ROSU, intrind in fata coloanei. Si asta, in majoritate, autobuzul e plin cu calatori. Aceste lucruri de intimpla in oras de ani de zile, minut de minut. La intersectia de la pod Bucium, idiotii au montat 3 semafoare !!!! asa ca sa fie, unul inainte de trecerea de pietoni, unul la limita intersectiei cu banda1 care vine de pe pod si al treilea pe trotuarul din fata. Vazind toate aceste lucruri, va dati sema cine conduce acest oras si cum maninca banii din impozitele noastre. Va dati seama ca nu respecta chestiuni elementare de gestiune a circulatiei urbane ? Cum sa lase Politia locala, rutiera, Comisia de circulatie si Primaria, un pod plin cu masini care stationeaza pe pod ? Cum sa fie aprobat un proiect tehnic si sa fie eliberata o autorizatiei de constructie cu statie de taxi la 1 metru de trecerea de pietoni ? Cum au justificat politistii, primarul, viceprimarul si altii ce gestioneaza circulatia din oras montarea acelor 3 semafoare, unul dupa altul ? Va dati seama pe cine avem in fruntea institutiilor ?

  • D-le Comandant Gitlan scoateți dirlaii din politia Letcani la strada principala, în fata grădiniței, a scoli generale, în locuri periculoase unde sa facă prevenție. Umbla acești polițiști pirați prin sate după cai verzi, habar nu au cei cu ei. Dar cine sai îndrume șeful de secție care sa băgat im imobiliare în Letcani, are casa de un milion de euro în Letcani și construiește lingă el alte zeci de case. ASA DA POLITISTI HALAL DATILE CITE O MASINA DE FIECARE CANU MAI STIU A MERGE PE JOS ZICI CA SAU FUTUT IN CUR MERG PE O PARTE.

  • Da tu la ce firma ai asigurarea panaramo care ești.iti spun eu.cea mai ieftină o ai gâsco care ești pisamas pe tine.

  • Un cetatean indignat - in zadar

    Daca politia rutiera si-ar face treaba , fiti siguri ca stiu si ce masuri trebuie luate in permanenta pe aceste sectoare de drum cu risc major unde s-au intamplat atatea catastrofe si familii intregi au fost distruse.Angajatii politiei rutiere stiu sa stea doar ascunsi in masini neinscriptionate sa faca japca la drumul mare . Nu vad ca tirurile circula cu viteze ametitoare in localitati chiar daca au tahografe si limitatoare de viteza , nu sunt verificati. Nu vad miile de tiruri care tranziteaza tara si distrug infrastructura si nu respecta nici o regula. Doar sa fie scutiti de impozite, sa omoare oameni si scapa cu suspendare…..Sa vedeti tirurile care circula spre soseaua de centura si trec prin zona Grajduri-Scanteia-Bordea- Dumbrava sau spre vama ce intrecere fac si cum tremura geamurile caselor cand trec pe acolo. Nu a fost plasat vreodata un radar acolo, nu avem nici macar acele banale limitatoare de viteza. Inainte traiam cu impresia ca trebuia se se intample o tragedie ca sa fie luate masuri, sa plateasca cineva cu viata. Acum , nici macar asemenea tragedii nu vor misca pe nimeni. Pacat de vietile curmate si Dumnezeu sa ii odihneasca in pace. Da, bine spus…..cum isi justifica salariile? Cum au aparut acolo toti de la cald de prin birouri la masuratori?

  • Corect spus cetățeanule indignat…animalele de pe tiruri merg cu ochii în telefoane și viteza cât cuprinde…se cred stăpânii șoselelor…

  • Polițiști cu mâinile în buzunar, descoperiți. Bocanci în picioare, haine murdare neîngrijite NISTE JIGODII FARA RESPECT DE CEEA CE AR TREBUI SA FIE UN POLITIST ADEVARAT. CFUG COPII DE EI CIND II VRDE IN ACEST HAL

  • TOTI POLITICIENI SA FIE IMPUSCATI …DE 30 ANI FARA AUTOSTRADA…JAVRE NENOROCITE GUNOAIE IESITI DRACULUI IN STRADA SA TERMINAM CU NENOROCITI ASTIA

  • E amuzant să citești comentariile,descoperi mulți analfabeți.
    Și toți specialiști,dar nici ei nu dau prioritate

  • E un caz care necesita regrete și mila,
    Efectele sunt cele care sunt ireversibilile!
    Nu mai judecați! Dacă timpul ar fi dat napiu sigur părțile s ar asigura.
    Lăsați gramatica și vinovații de caz.
    Așa a fost sa se întâmple-aveți grija sa nu lăsați n spate Nedreptăți deoarece șisturile arată cam așa.
    O tema pentru ATENȚIE!

  • Trebuia de mult făcute autostrăzi , sa nu mai treacă nimic prin sate , localități. Până atunci sa se reducă viteza la 30 și radare fixe din 200m in 200 cu amenzi de 10 ori mai mari . Pietonul pe trecere cat timp este verde sau nesemnalizat are in totdeauna prioritate .

  • Mai trebuie o revolutie

    Cât ar fi costat niste treceri supraterane (pasarele) de montat in locul trecerilor de pietoni in Letcani unde se știe ca e un trafic in regim de autostrada ? Câți oameni mai trebuie sa moara ptr ca primarul sau CNAIR sau cine dracu e responsabil sa cheltuie 2 lei pentru a salva niște vieti ? In afara de faptul ca suntem săraci vai mama noastra nici bune intentii nu sunt . Platesc cu viata tot oamenii de rand . Pacat. Ferească Dumnezeu pe oricine de o tragedie ca asta

  • Dom’ parinte Chifan. Explicati-ne, va rugam, cum Dumnezeu permite asa ceva ? Cu ce a gresit copilasul acela ? Exista vreo explicatie, care sa nu ne insulte creierele ?

  • politistilor nu le pasa de infrastructura si nesiguranta din infrastructura, ei vin dupa tine ca n-ai ITP valabil)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`