Prima pagină » International » Accident aviatic mortal la Moscova! Trei persoane și-au pierdut viața
Accident aviatic mortal la Moscova! Trei persoane și-au pierdut viața

Accident aviatic mortal la Moscova! Trei persoane și-au pierdut viața

12 iul. 2024, 18:21, 1 ,
în International

Accident aviatic mortal la Moscova! Trei oameni din echipajul unui avion au decedat vineri într-un accident aviatic în regiunea Moscovei, au declarat serviciile de urgență rusești pentru presa de la Moscova.
La bordul aeronavei se aflau doi piloți și un inginer de zbor.

Anterior, serviciile de urgență au anunțat că salvatorii din regiunea Moscovei au primit un mesaj despre prăbușirea aeronavei Superjet. Martorii oculari au relatat că incidentul a avut loc lângă Kolomna, lângă Moscova, lângă satul Apraksino.

A fost deschis dosar penal

Un dosar penal a fost deschis cu privire la prăbușirea Superjetului lângă Kolomna pe încălcarea cerințelor de siguranță în timpul zborurilor, a informat ulterior Departamentul Interregional de Investigații pentru Transport de Vest.

„Un dosar penal a fost inițiat pe baza unei infracțiuni în temeiul părții 3 a articolului 263 din Codul penal al Federației Ruse (încălcarea regulilor de siguranță a traficului și de exploatare a transportului aerian, rezultând moartea a două sau mai multe persoane din neglijență)”, a spus departamentul.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, avionul Sukhoi Superjet 100, după ce a plecat de la uzină după reparații, se îndrepta spre aeroportul Vnukovo, dar s-a prăbușit lângă satul Apraksino din cartierul Kolomna din regiunea Moscovei.

Șeful interimar al departamentului, anchetatorii și anchetatorii criminaliști s-au deplasat la fața locului.

Potrivit datelor preliminare, bordul prăbușit aparținea Gazpromavia Aviation Enterprise LLC, a declarat Procuratura Interregională de Transport din Moscova. Procurorul regional de transport din Moscova, Konstantin Bukreev, a plecat de asemenea la fața locului.

Aeronava a fost produsă în 2014

Avionul prăbușit în regiunea Moscovei efectua un zbor de testare după revizie, au declarat vineri serviciile de urgență pentru Interfax.

„Avionul a suferit o revizie majoră și a plecat de la Ramenskoye pentru un zbor de testare. În timpul zborului, echipajul a dat un semnal de primejdie. Apoi a fost trimis în zona de așteptare. Când a încercat să aterizeze, avionul a dispărut de pe ecranele radar”, a spus interlocutorul agenției.

Potrivit datelor preliminare, înainte de prăbușire, piloții au reușit să ducă avionul departe de clădirile rezidențiale din satul Apraksino spre pădure.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024