Prima pagină » International » Accident aviatic în Rusia. Peste 10 persoane au murit, după ce o aeronavă s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială

Accident aviatic în Rusia. Peste 10 persoane au murit, după ce o aeronavă s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială

18 oct. 2022, 10:06,
în International

Cel puţin 13 persoane au murit după ce s-a produs un accident aviatic în Rusia. O aeronavă s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din oraşul Eisk. Printre victime se afla şi trei copii.

Avionul militar rusesc Su-34 s-a prăbuşit ieri, 17 octombrie 2022, în oraşul aflat în apropierea Ucrainei.

Accident aviatic în Rusia, soldat cu cel puţin 13 decese

Luni, 17 octombrie 2022, autorităţile ruseşti au anunţat că cel puţin 13 persoane au decedat, după ce un avion militar s-a prăbuşit în oraşul Eisk. Marţi, 18 octombrie 2022, forţele de ordine au anunţat că operaţiunile de căutare au fost finalizate, conform France Presse.

De asemenea, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a transmis prin intermediul unui comunicat că echipele de salvare au „terminat degajarea dărâmăturilor”, descoperind alte ”zece cadavre”, după ce anunţase anterior doar trei morţi în urma accidentului.

„Numărul total al victimelor este de 13, între care trei copii, iar alte 19 persoane au fost rănite”, potrivit ministerului, citat de agenţiile ruse de presă.

Vă aducem aminte că în a doua zi de război în Ucraina, un avion militar rusesc s-a prăbușit într-un bloc din Kiev.

Prăbuşirea avionului a declanşat un incendiu la un bloc

După ce aeronava s-a prăbuşit în zona rezidenţială, impactul a declanşat un incendiu colosal la un bloc cu noua etaje, în care se aflau circa 600 de locuitori.

Precizăm că Eisk, unde s-a produs catastrofă, este un oraş situat pe coasta Mării Azov în regiunea rusă Krasnodar, în apropiere de Ucraina.

În urma incidentului nefericit, preşedintele rus Vladimir Puţin a fost informat la scurt timp şi i-a trimis la Eisk pe ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, şi pe cel al situaţiilor de urgenţă Aleksandr Kurenkov, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

„La locul căderii Suhoi Su-34 într-o curte dintre blocuri de locuinţe, carburantul avionului a luat foc”, a indicat Ministerul rus al Apărării.

Pe reţelele de social media, imagini filmate de martori arătau un incendiu de proporţii uriaşe cuprinzând un bloc de locuinţe.

În aceeaşi ordine de idei, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţiile ruse de presă, susţine că incendiul a cuprins cinci din cele nouă etaje ale blocului, acoperind o suprafaţă de circa 2.000 metri pătraţi.

Ministerul rus al Apărării a precizat faptul că piloţii bombardierului au reuşit să se catapulteze. Accidentul a avut loc chiar în timpul unui zbor de antrenament, potrivit sursei citate, care face referire la probleme tehnice după ce „unul dintre motoare a luat foc la decolare”.

Incendiul a fost stins de echipele de pompieri

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a ţinut să menţioneze, la rândul său, că „toate unităţile de pompieri şi de salvare din regiune au fost implicate în stingerea incendiului”.

De asemenea, la scurt timp după accident „focul s-a propagat la mai multe etaje. Şaptesprezece apartamente au fost afectate, potrivit informaţiilor preliminare”, a adăugat el, indicând că focul a fost lichidat în jurul orei 17:30 GMT.

Comitetul de anchetă rus, însărcinat cu principalele investigaţii penale, a anunţat pe Telegram deschiderea unei ‘anchete penale’.

Oraşul Eisk, situat pe coasta Mării Azov în golful Taganrog, se află vizavi de oraşul ucrainean Mariupol, devastat de bombardamente şi un asediu îndelungat în primele luni ale ofensivei ruse în Ucraina.

De la intrarea forţelor ruse în Ucraina, zborurile sunt interzise în întreaga regiune, cu excepţia aeronavelor militare ruse. Accidente aviatice implicând avioane militare sunt relativ frecvente în Rusia, notează AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *