Prima pagină » Local » Accesul interzis, timp de 4 ore, pe mai multe străzi importante din Iași! Mii de șoferi ieșeni riscă amenzi usturătoare

Accesul interzis, timp de 4 ore, pe mai multe străzi importante din Iași! Mii de șoferi ieșeni riscă amenzi usturătoare

02 sept. 2022, 02:00, 2 ,
Andreea Andrei, în Local

În cadrul ședinței de Consiliu Local Iași a fost făcută o interpelare în urma căreia s-a hotărât interzicerea circulației pe mai multe străzi importante din Iași a vehiculelor ce pot încurca circulația. Sunt vizate în mod direct transporturile mari de marfă, școlile de șoferi și utilajele de construcții

Consiliul Local Iași aplică decizia de a interzice circulația pe mai multe străzi importante din Iași a vehiculelor lente. Această decizie va fi implementată, începând cu 5 septembrie 2022, când începe anul școlar 2022-2023. Zilnic, vor fi 4 ore în care șoferii ce nu vor ține cont de această decizie riscă amenzi usturătoare.

Accesul interzis pe mai m \ulte străzi importante din Iași

Șoferii mașinilor de marfă, utilajelor de construcții, camioanelor și remorcilor, precum și școlile de șoferi, se vor lovi de decizia Consiliului Local.

„Măsurile vor fi luate în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 49/2019 care reglementează modul în care se derulează susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor la orele de vârf pe principalele artere de circulație, dar și amenzile pentru persoanele care nu respectă aceste reglementări.

Concret, se va interzice susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor, în intervalele orare 7:00-9:00 şi 16:00-18:00”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Arterele de drum vizate sunt şoseaua și strada Păcurari, bulevardul Independenţei, bulevardul Carol I, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gării, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, şoseaua Nicolina, bulevardul Ţuţora, strada și şoseaua Bucium.

Amenzi mari pentru șoferii care încurcă traficul rutier

Decizia de a interzice accesul pe bulevardele aglomerate ale orașului vine la pachet cu amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă intervalul de fluidizare a traficului.

„Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Sancțiunile vor fi aplicate de personalul Poliţiei Locale Iaşi. Totodată, contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării/comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, completează municipalitatea ieșeană.

Școlile de șoferi vor fi puse în dificultate, dar nu consideră că este o decizie rea pentru traficul din Iași.

„În calitate de conducător auto, mi se pare normal ca la orele de vârf să fie luate aceste măsuri. Nu știu unde se vor mai face cursurile și așa e îngreunată programarea la traseu, dacă nici nu lucrează așa… ar trebui să facă pauză, dar în principiu e o decizie bună. Va fi problemă pentru cei care transportă marfă, dar ar putea să se încadreze într-un program sau, așa cum se face în alte țări, să se oprească TIR-ul la marginea orașului și să vină dube să preia marfa. Legea e lege pentru toți, e greu, dar, dacă s-a dat decizia aceasta, ar putea să facă aprovizionarea noaptea”, a declarat Viorel Stoleriu, școala de șoferi VioVas.

Unii ieșeni sunt nemulțumiți de decizia Consiliului Local

Cu toate că reprezentanții unor școli de șoferi consideră că decizia de a restricționa accesul mașinilor lente pe anumite artere aglomerate este bună, unii ieșeni sunt deranjați de aceasta.

„În condițiile acestea, Dacia, nefiind inclusă în lista zonelor cu restricții, care și așa este extrem de sufocată de mașinile de școală, va deveni zonă exclusiv pentru școală auto. Noi, cei din Dacia, cu ce greșim să fim blocați zi de zi de manevrele mașinilor de școală, dar mai ales de nesimțirea, ignoranța și indolența majorității instructorilor. Nu există cumva o lege privind obstrucționarea traficului? Când ai în față 8-10 mașini de școală care fac manevre diverse și tu stai să te ferești… Chiar nu e ok ca un cartier întreg să fie transformat în poligon de conducere… “, a menționat Dorin J., locuitor din cartierul Dacia.

Cu toate că va fi un disconfort pentru cei care sunt vizați, decizia Consiliului Județean Iași este apreciată de majoritatea ieșenilor participanți la trafic. Începând cu 5 septembrie 2022, intră în vigoare decizia prin care va fi accesul interzis pe mai multe străzi importante din Iași a mașinilor lente.

Comentarii
  • Sa ii duca pe toti in poligon, sa se bata kur in kur acolo

  • Scoateți mașinile de școală din Dacia. In Copou nu este așa aglomerat. Acolo deranjează șmecherii. Orașul e destul de mare ca să facă ore de conducere și în alte zone. Stam ca oile dimineața și așteptăm școlile sa facă manevre când toată lumea se grăbește. Stați să înceapă școlile. Prosti mai suntem. Ar trebui să ieșim toți locuitorii din Dacia sa blocăm accesul mașinilor de școală în cartier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *