Prima pagină » Sanatate » ACC 600 pentru ce este bun? În ce situații este recomandată acetilcisteina

ACC 600 pentru ce este bun? În ce situații este recomandată acetilcisteina

12 iun. 2023, 13:37,
în Sanatate

Multe persoane se întrebă ACC 600 pentru ce este bun? Acesta este un medicament care conține acetilcisteină ca ingredient activ. Acetilcisteina este utilizată în principal pentru a ajuta la desprinderea și eliminarea mucusului din plămâni și căi respiratorii.

ACC 600 este disponibil sub formă de comprimate efervescente care trebuie dizolvate în apă înainte de administrare. Doza și durata tratamentului vor fi determinate de medic în funcție de afecțiunea specifică și de nevoile individuale ale pacientului.

ACC 600 pentru ce este bun? Afecțiuni în cazul cărora este prescris medicamentul

ACC 600 este adesea prescris în infecțiile respiratorii acute și cronice, cum ar fi bronșita acută și cronică, sinuzita, traheobronșita și astmul bronșic. Acetilcisteina ajută la fluidizarea și desprinderea mucusului, facilitând expectorația și ameliorând tusea.

Subțierea mucusului se referă la procesul de reducere a vâscozității și consistenței mucusului, făcându-l mai lichid și mai ușor de eliminat din căile respiratorii. Acest proces poate fi util în cazul afecțiunilor respiratorii în care mucusul gros și vâscos poate bloca căile respiratorii și poate provoca tuse și dificultăți de respirație.

Fibroza chistică este o afecțiune genetică caracterizată prin producția excesivă de mucus gros și vâscos în plămâni și alte organe. Acetilcisteina poate fi utilizată ca parte a tratamentului de întreținere pentru a ajuta la subțierea mucusului și la facilitarea clearance-ului acestuia din căile respiratorii.

În anumite situații, cum ar fi intervențiile chirurgicale majore sau administrarea unor medicamente nefrotoxice, ACC 600 poate fi utilizat pentru a ajuta la prevenirea insuficienței renale acute. Acetilcisteina poate fi, de asemenea, utilizată ca antidot în supradozajul cu paracetamol pentru a proteja ficatul și a preveni complicațiile grave.

Este important să consultați întotdeauna un medic sau farmacist înainte de a utiliza ACC 600 sau orice alt medicament. Aceștia vor putea evalua situația specifică și vă vor oferi indicațiile corecte și doza adecvată în funcție de nevoile și condiția dumneavoastră.

Ce contraindicații prezintă remediul? În timpul căror boli nu trebuie să luați medicamentul?

ACC 600 este un medicament utilizat în tratamentul afecțiunilor respiratorii și are anumite contraindicații. Este important să consultați întotdeauna un medic sau farmacist înainte de a lua orice medicament și să respectați indicațiile lor. Iată câteva contraindicații comune pentru ACC 600:

Hipersensibilitate la acetilcisteină. Dacă ați avut o reacție alergică anterioră la acetilcisteină sau la oricare alt ingredient din ACC 600, trebuie să evitați utilizarea acestui medicament. Medicamentul nu trebuie luat de persoanele care suferă de ulcer gastric sau duodenal activ. ACC 600 poate crește riscul de sângerare gastrică sau duodenală la pacienții cu ulcere active.

Dacă aveți sângerare în plămâni sau bronhii, nu trebuie să utilizați ACC 600. Utilizarea ACC 600 poate determina bronhospasm (îngustarea căilor respiratorii) la pacienții cu astm bronșic sever. ACC 600 trebuie administrat cu prudență la pacienții cu insuficiență renală severă, deoarece ajustările dozei pot fi necesare în aceste cazuri.

Este important să știți în egală măsură ACC 600 pentru ce este bun și căror persoane acesta este contraindicat. Utilizarea concomitentă a ACC 600 și a medicamentelor care conțin nitroglicerină poate crește riscul de hipotensiune arterială. Este important să menționați medicului sau farmacistului despre orice afecțiune medicală preexistentă, medicamente pe care le luați și alergii cunoscute înainte de a utiliza ACC 600 sau orice alt medicament. Aceste informații vor ajuta la determinarea siguranței și eficacității utilizării acestui medicament în cazul dumneavoastră.

Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
redactia.ro
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri
Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
a1.ro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Playtech.ro
Final de drum pentru Ion Iliescu! Anunţul a venit când nimeni nu se aştepta, situaţie critică pentru fostul preşedinte
observatornews.ro
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vacanța, un lux în 2025. Românii vor plăti mai mult și în Bulgaria
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Amantlâcul care a ruinat familia Trump l-a făcut pe liderul SUA să arate cu degetul către Rusia și Vladimir Putin
Playtech.ro
Cele mai periculoase semne de circulaţie! Rămâi şi 90 de zile fără permis
Dailybusiness.ro
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
RomaniaTV
Ministerul Muncii a publicat ORDINUL prin care se fac plăţile restante. Avem DOCUMENTUL care arată procedura de eşalonare, câţi bani se dau în 2025 şi cine îi primeşte
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Cum a ajuns să arate iubita lui Prigoană, după moartea lui. Toți și-au dat coate când au văzut-o. Cum a apărut îmbrăcată la un eveniment!
redactia.ro
Cine e românul care a câștigat premiul cel mare la Loto 6/49. Omul a plecat acasă cu peste 6 milioane de euro
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 aprilie 2025
02 aprilie 2025