Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Tuturor Sfinților pentru îndepărtarea relelor. Iată de ce este bine să îl citim în fiecare zi

Acatistul Tuturor Sfinților pentru îndepărtarea relelor. Iată de ce este bine să îl citim în fiecare zi

11 mart. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

La vreme de necaz și grea încercare sufletească, este bine să citim Acatistul Tuturor Sfinților pentru îndepărtarea relelor. Fie că ne confruntăm cu probleme de sănătate și dureri trupești, fie suntem copleșiți de grijile zilnice și nu mai avem speranță, rugăciunea este de grabnic ajutor și tămăduitoare. Acatistul Tuturor Sfinților are o forță vindecătoare deosebită și trebuie rostit cât mai des cu putință. Iată de ce este bine să îl citim în fiecare zi.

Acatistul Tuturor Sfinților pentru îndepărtarea relelor și vindecarea de boli

Atunci când credinciosul se simte împovărat de griji și necazuri și este cuprins de deznădejde, este bine să rostească o rugăciune la vreme de necaz sau să spună din suflet o rugăciune la icoana Maicii Domnului.

Este cunoscut faptul că rugăciunea este o hrană spirituală pentru cel în suferință și îl ajută să se liniștească și să își păstreze credința statornică. În momentele de boală și durere trupească putem rosti cea mai puternică rugăciune pentru sănătate, dar putem citi, de asemenea, și Acatistul Duhului Sfânt pentru a avea parte de liniște interioară.

De grabnic ajutor în momentele grele este și Acatistul Tuturor Sfinților, pentru îndepărtarea tuturor relelor și izbăvirea de suferințe și păcate. Acest acatist este unul de preaslăvire închinat Sfinților, iar dacă este rostit cu multă smerenie și convingere, credinciosul va avea parte de ocrotire din partea tuturor forțelor cerești.

,,Pe vasele Sfântului Duh şi făcliile strălucitoare ale Bisericii lui Hristos, pe Sfinţii români aleşi de Dumnezeu, cei care au luminat pământul ţării noastre şi poporul binecredincios cu lumina întreit strălucitoare a Preasfintei Treimi, să-i lăudăm noi, fii neamului românesc, cei ce cu credinţă şi cu dragoste săvârşim pomenirea lor, zicând: Bucuraţi-vă, Sfinţilor români, rugători fierbinţi pentru sufletele noastre!

Veniţi credincioşilor să prăznuim duhovniceşte pomenirea Sfinţilor români şi să cântăm laude celor aleşi de Dumnezeu, stâlpi neclintiţi ai Bisericii strămoşeşti: pe Apostolii lui Hristos, Andrei cel întâi chemat şi Filip, cei ce au semănat cuvântul Evangheliei în pământul străbun al ţării noastre, pe toţi mucenicii neamului, pe ierarhi şi învăţători, pe cuvioşi şi cuvioase, pe pustnicii rugători şi pe toţi drepţii din toate veacurile cu cinste fericindu-i, într-un glas să-i lăudăm.”

Când și cum se rostește acatistul închinat sfinților

Acatistul Tuturor Sfinților se poate citi în fiecare zi sau ori de câte ori credinciosul simte nevoia. Acesta este înzestrat cu o forță tămăduitoare deosebită și îl ajută pe cel greu încercat de nevoi și probleme să scape de gândurile negre, să își găsească liniștea sufletească, să aibă parte de sănătate și de spor în casă.

Preoții ne îndeamnă să citim și Acatistul Bunei Vestiri pentru îndeplinirea dorințelor și să spunem înainte de culcare rugăciunea serii pentru armonie în familie și pace interioară.

Pe lângă Acatistul Tuturor Sfinților, putem rosti și o rugăciune puternică închinată sfinților pentru iertarea păcatelor și luminarea minții.

,,Sfinţilor români, plăcuţi ai lui Dumnezeu, podoaba neamului nostru şi rodirea lui cea mai de preţ: mucenici, care v-aţi dat viaţa pentru Stăpânul Hristos; ierarhi, care ne-aţi păstorit cu sfinţenie; cuvioşi, care v-aţi nevoit ca nişte îngeri în trup; mărturisitori, care aţi mărturisit dreapta credinţă; voievozi, care aţi apărat Biserica şi neamul, toţi acum staţi înaintea Tronului Preasfintei Treimi; rugaţi-vă să fim iertaţi  de păcate şi să ne întoarcem la lucrarea faptelor bune.

Izbăviţi-ne cu rugăciunile şi mijlocirile voastre de venirea altor neamuri asupra noastră şi de războiul dintre noi, de secetă şi de cutremur, de potop şi de foc, de boală şi de orice necaz care strică aşezarea noastră sufletească. Amin.”

Acatistul Tuturor Sfinților este de grabnic ajutor pentru cei aflați în suferință și copleșiți de necazuri. Acest acatist se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor și a gândurilor negre.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *