Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sfântului Nichifor Leprosul: Mare ajutor pentru prevenirea sau vindecarea de COVID-19 – VIDEO

Acatistul Sfântului Nichifor Leprosul: Mare ajutor pentru prevenirea sau vindecarea de COVID-19 – VIDEO

20 mai 2021, 13:39,
în Stiri si curiozitati

Acatistul Sfântului Nichifor Leprosul este de mare ajutor pentru preenirea și vindecarea de COVID-19 și orice alt virus. Preoții sunt de părere că dacă avem credință, războiul nevăzut cu acest virus paote fi câștigat.

Acatistul Sfântului Nichifor Leprosul ne ajută în lipsurile credinței noastre, astfel încât și dacă apropiații noștri se vor infecta, creștinii trăitori și rugători fie nu vor fi printre aceia, fie se vor vindeca.

După cum îndeamnă chiar sfântul, Acatistul se citesc de mai multe ori, cu atenție și cu mare credință în cuvintele spuse. Cei care s-au îmbolnăvit deja nu trebuie să deznădăjduiască deoarece Sfântul Nichifor Leprosul ne va ajuta cu siguranță să ne vindecăm.

Sfântul Nichifor Leprosul

Cine a fost Sfântul Nichifor Leprosul

Cuviosul Părintele nostru Nichifor Leprosul a trăit ca monah în leprozeria din insula grecească Chios, în secolul al XX-lea.

Nicolae Tzanakakis s-a născut în anul 1890, în satul Serikari, din insula Creta. Când era copil, Nicolae a rămas orfan, fiind crescut de bunic. La vârsta de 13 ani s-a mutat în Chania și a început să lucreze ca ucenic la un bărbier. La scurt timp a început să aibă primele simptome de lepră și a fost închis într-o colonie de leproși din insula Spinaloga. Nicolae a reușit să fugă în Egipt, unde a lucrat o vreme la un bărbier din Alexandria.

Cum boala s-a agravat, un cleric i-a spus despre Lovokomeio, un azil-spital pentru leproși din insula Chios. La vârsta de 24 de ani, Nicolae a ajuns la acest azil. Acolo și-a deschis inima spre credință și a fost tuns în monahism, primind numele de Nichifor.

Sfântul Nichifor Leprosul

În 1957, când azilul-spital a fost închis, Nichifor, alături de alți pacienți, a fost mutat în stațiunea-leprozerie a Sfintei Varvara din Aigaleo.

Afectat serios de boală, Nichifor a primit darul mângâierii celor ce veneau la el, astfel că mulți au venit să se roage la acesta pentru binecuvântare.

Părintele Nichifor a trecut la cele sfinte pe 4 ianuarie 1964, la vârsta de 74 ani. Când au fost descoperite sfintele sale moaște, acestea erau binemirositoare.

Pe 1 decembrie 2012, Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului a săvârșit proslăvirea Sfântului Nichifor, iar numele acestuia a fost adăugat în calendarul Bisericii Constantinopolului.

Sfântul Nichifor Leprosul

Acatistul Sfântului Nichifor Leprosul: Cum se citește

Acatistul Sfântului Nichifor Leprosul începe cu o rugăciune începătoare și cu „Tatăl nostrum“, spus de trei ori. Urmează Troparele de umilință și „Crezul“, apoi Psalmul 142.

Pe urmă se citește Troparul „Bine ai plăcut lui Dumnezeu, Cuvioase Nichifor, mult pătimitorule, care cu arma rugăciunii boala cea rea ai învins, întru totul lui Iov asemănându-te, pentru care nenumărate daruri ai primit, Făcătorule de minuni“, de trei ori, și Condacul „Pe Cuviosul Nichifor, care prin răbdarea mulțimii pătimirilor sale, ai primit cununa cea nestricăcioasă și acum revarsă noian de tămăduiri celor care îl cinstesc, să-l lăudăm zicând: Bucură-te, Sfinte Cuvioase Nichifor, mult pătimitorule, prietenul tuturor în nevoi!“, apoi Psalmul 50.

Apoi se continuă cu Condacul 1 și Icosul 1 , care are la final are mesajul „Bucură-te, Sfinte Nichifor, mult pătimitorule, prietenul tuturor în nevoi!“. Urmează icosuri și condace până la 13, citite alternative, cu mențiunea că fiecare Icos se încheie cu mesajul „Bucură-te, Sfinte Nichifor, mult pătimitorule, prietenul tuturor în nevoi!“

La final se citește din nouI cosul 1 și Condacul 1, urmat de Rugăciune a celui copleșit de îngrijorare și teamă, Rugăciune de încredințare în mâinile lui Dumnezeu și Rugăciune obștească pentru toți ce în suferință, pentru toate cadrele medicale și pentru toți cei care îi slujesc, în felurite chipuri, pe cei suferinzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025