Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sfântului Antonie cel Mare: Cum te ajută să rezolvi problemele trupești și sufletești

Acatistul Sfântului Antonie cel Mare: Cum te ajută să rezolvi problemele trupești și sufletești

17 mai 2021, 13:28,
în Stiri si curiozitati

Acatistul Sfântului Antonie cel Mare are are puteri miraculoase și aduce ajutor celor aflați în sărăcie. De asemenea, acatistul are puterea de lupta contra blestemelor.

Sfântul Antonie cel Mare este considerat ocrotitorul orfanilor și al oamenilor săraci și îi păzește pe oameni de duhurile rele și de vrăjitorii.

Sfântul Antonie cel Mare este sfântul la care persoanele care nu reușesc să se căsătorească merg cu credință și se roagă pentru găsirea alesului.

Conform unei legende, credința nestrămutată a Sfântului l-a determinat chiar și pe diavol să renunțe la a mai încerca să-l atragă în mrejele sale. Harul de a face minuni i s-a datorat în întregime smereniei sale.

Rugăciunile înălțate către Sfântul Antonie cel Mare timp de 9 săptămâni ajută la împlinirea celor mai mari dorințe. Sfântul dă ajutor grabnic celor care au probleme de sănătate grave, celor cărora li s-au făcut farmece sau au fost blestemați, celor care nu-și găsesc liniștea sufletească și celor care nu reușesc să-și întemeieze o familie.

Icoana făcătoare de minuni a sfântului se află la biserica ce-i poartă numele, “Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”, de la Curtea Veche. Acest obiect de cult este singurul care a rămas intact după incendiul devastator din 1847. Atunci, Biserica Sfântul Anton, din apropierea Bisericii Domnești, a ars integral. Aceasta este considerată a fi prima minune săvârșită de Cuviosul Antonie cel Mare.

Cine a fost Sfântul Antonie cel Mare

Sfântul Antonie cel Mare s-a născut în satul Coma, din Egiptul de Mijloc, în anul 251. Antonie a învățat să practice credința, mergând des la biserică. După moartea părinților săi, la vârsta de 20 de ani, Antonie a împărțit averea la săraci și a dat-o pe sora lui în grija unei comunități de fecioare, după care s-a retras în singurătate. A continuat să trăiască într-o colibă la marginea satului natal, sub ascultarea unui alt ascet din regiune, mai vârstnic și mai experimentat, iar apoi într-un mormânt idolesc părăsit.

La vârsta de 35 de ani, Antonie merge într-o fortăreață părăsită de pe malul drept al Nilului, la marginea deșertului, unde stă timp de 20 de ani. În anul 306, devine părintele spiritual al multor călugări din diferitele „colonii monastice” din deșerturile Egiptului.

În anul anul 312 merge, pe muntele Kolzim, în apropiere de malul Mării Roșii, un de rămâne până la sfârșitul vieții, în 356.

Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon: Cum se citește

Acatistul Sfântului Antonie cel Mare începe cu Troparul, glasul al 1-lea:

„Râvnitor lui Ilie cu obiceiurile asemănându-te, Botezătorului cu drepte cărări urmând, Părinte Antonie, pustiului te-ai făcut locuitor și lumea ai întărit-o cu rugă­ciunile tale. Pentru aceasta roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.“

Apoi se continuă cu Condacul 1, Glasul al 8-lea:

„Podobie: Apărătoare Doamnă…

Fugind de întunericul cel negru al Egiptului, ai căutat pământul cel de viață dătător al pustiului. Prin înfrânare și nevoință veștejind săltările trupului Prealăudate, te-ai făcut pildă monahilor, de Dumnezeu cugetătorule, celor ce strigă: Bucură-te, Părinte Antonie!“

În continuare se citește Icosul 1 , care are la final are mesajul „Bucură-te, Părinte Antonie!“. Urmează icosuri și condace până la 13, citite alternative, cu mențiunea că fiecare Icos se încheie cu mesajul „Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!“

La final se citește Icosul 1 și Condacul 1 și se face optusul.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Scandalul PSD-PNL a ajuns la etapa "amante" şi "ciumpalaci". Miza tăierilor anunţate de Bolojan
Playsport.ro
Un tânăr a ajuns la balamuc după ce ChatGPT i-a validat teoriile despre metafizică și...
Evz.ro
Facturi noi, reguli vechi. Piața energiei electrice nu s-a schimbat. Explicația furnizorilor
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cum e privită Mihaela Rădulescu în Austria după moartea prematură a lui Felix Baumgartner
Playtech.ro
Pensionarii care ar urma să piardă peste 400 de lei din pensii de la 1 ianuarie 2026. Creşterea anunţată iniţial nu se mai aplică
Dailybusiness.ro
Produsul care aduce profit mai târziu decât se așteptau producătorii din România: „Piața era saturată de cele din Grecia”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Ce se întâmplă cu autopsia lui Felix Baumgartner. Abia acum s-a aflat decizia șocantă a autorităților
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025