Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Teodora de la Sihla pentru iertarea păcatelor. De ce este bine să îl citim în fiecare zi

Acatistul Sf. Teodora de la Sihla pentru iertarea păcatelor. De ce este bine să îl citim în fiecare zi

15 apr. 2022, 12:39,
în Stiri si curiozitati

Atunci când suntem neliniștiți și avem sufletul împovărat de suferințe, putem citi Acatistul Sf. Teodora de la Sihla pentru iertarea păcatelor. Acesta este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cei aflați la necaz. Iată de ce este bine să îl citim în fiecare zi.

Acatistul Sf. Teodora de la Sihla pentru iertarea păcatelor și liniște sufletească

La vreme de grea încercare trupească, dar mai ales sufletească este bine să citim Acatistul Sf. Teodora de la Sihla. Acesta acatist este înzestrat cu o forță vindecătoare deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel cuprins de deznădejde și copleșit de probleme. Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o hrană spirituală pentru credincios și are un rol tămăduitor.

De aceea, preoții ne îndeamnă să rostim cât mai des cu putință și o rugăciune cu efect imediat pentru luminarea minții și liniște sufletească. Mai mult, este bine să spunem înainte de culcare și rugăciunea serii, pentru ocrotirea familiei și spor în casă.

În momentele de deznădejde și disperare putem citi Acatistul Sf. Teodora de la Sihla.

,,Veniți, toți cei iubitori de Hristos, cu credință și cu evlavie la pomenirea Cuvioasei Maicii noastre Teodora, care în pustia Sihlei în mari nevoințe a petrecut și lumină sihaștrilor s-a făcut. Cu laude să slăvim pe Dumnezeu și să cinstim pe cuvioșii Lui, zicând: Bucură-te, Cuvioasă Teodora, a Moldovei duhovnicească floare!

Îngerească râvnă din tinerețe având, Teodora, părinții și familia părăsind, departe de lume ai fugit și lui Hristos Dumnezeu cu mare evlavie ai slujit. Pentru care noi, smeriții, cu laude te cinstim:

Bucură-te, mlădiță sfântă care prin Sfântul Botez în Hristos te-ai altoit;

Bucură-te, Cuvioasă Teodora, care din copilărie lui Hristos Dumnezeu ai slujit;

Bucură-te, căci glasul Evangheliei Lui ai ascultat;

Bucură-te, că pentru dragostea Lui de lume te-ai depărtat;

Bucură-te, că slava veacului de acum ai trecut-o cu vederea;

Bucură-te, că spre slava lui Hristos ai alergat cu toată puterea;

Bucură-te, că necazurile veacului de acum pe tine nu te-au împiedicat.

Acest acatist se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor și a gândurilor negre. De grabnic ajutor sunt și rugăciunile la diferite trebuințe. Acestea sunt tămăduitoare și făcătoare de minuni pentru cel care le rostește cu multă credință și smerenie.

Ce rugăciuni să rostești la vreme de deznădejde și grea suferință

Rugăciunile către Sf. Teodora de la Sihla sunt înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită. Rostite în cele mai grele momente, aceste rugi îl ajută pe credincios să se liniștească și să treacă mai ușor peste problemele zilnice. Tot mai multe persoane se plâng de faptul că sunt copleșite de stresul de la muncă sau cad foarte ușor în deznădejde și disperare.

Pentru liniște sufletească, luminarea minții și iertarea păcatelor putem rosti cea mai puternică rugăciune către Sf. Teodora de la Sihla.

,,O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit. Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit. Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a des­coperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat.

De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor, ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să do­bândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!“

Acatistul Sf. Teodora de la Sihla este făcător de minuni și se citește în momentele de grea încercare sufletească. Acesta este înzestrat cu o forță taumaturgică deosebită și este de grabnic ajutor la vreme de necaz și suferință.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *